Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street - Απώλειες 0,23% για τον Dow Jones

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street - Απώλειες 0,23% για τον Dow Jones
O Donald Trump δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να επιβάλει δασμούς επιπλέον 267 δισ. δολαρίων στην Κίνα
Οριακές διακυμάνσεις καταγράφηκαν στη Wall Street στην πρώτη (10/9) συνεδρίαση της εβδομάδας, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται εκ νέου στην εμπορική ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αν και οι τεχνολογικές μετοχές πέτυχαν να ανακάμψουν, μετά τις ισχυρές πιέσεις της προηγούμενης εβδομάδας.
Απώλειες 0,23% για τον Dow Jones στις 25.857 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,22% στο επίπεδο των 2.878 μονάδων, ενώ 0,27% υψηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 7.924 μονάδες.



Την Παρασκευή (7/9), ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε πως η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να επιβάλει δασμούς επιπλέον 267 δισ. δολαρίων -πέραν των 200 δισ. που έχουν ανακοινωθεί - στην Κίνα.
«Η εφαρμογή των δασμών ύψους 200 δισ. δολαρίων είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη, καθώς εξαρτάται από το τι θα συμβεί.
Σιχαίνομαι που το κάνω αυτό, αλλά θα πρέπει να προσθέσω ότι “περιμένουν στην ουρά» δασμοί επιπλέον 267 δισ. δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές”, τόνισε ο Trump.
Σε περίπτωση που ο Trump πραγματοποιήσει την απειλή του τότε οι δασμοί που θα επιβληθούν στην Κίνα θα ξεπερνούν το ύψος των εισαγωγών κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
Βάσει των επίσημων στοιχείων των ΗΠΑ η αξία των εισαγωγών κινεζικών προϊόντων έφθασε το 2017 στα 505 δισ. δολάρια.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι σχετικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Καναδά, με τις δύο χώρες να μην έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία για την αντικατάσταση της NAFTA, ενώ νέους φόβους πυροδότησαν οι δηλώσεις του Trump την περασμένη εβδομάδα για την έναρξη συνομιλιών και με την Ιαπωνία.
Ώθηση στους δείκτες προσέφερε η προσπάθεια ανάκαμψης στον τεχνολογικό κλάδο, μετά τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.
Ο τεχνολογικός κλάδος είχε διολισθήσει σχεδόν κατά 3% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι θα επιβληθούν αυστηρότεροι κανόνες για τη λειτουργία των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης