Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε υψηλά 45 ετών σκαρφάλωσε η αισιοδοξία μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων τον Αύγουστο 2018

tags :
ΗΠΑ: Σε υψηλά 45 ετών σκαρφάλωσε η αισιοδοξία μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων τον Αύγουστο 2018
Τόσο ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, όσο και οι θέσεις απασχόλησης σκαρφάλωσαν σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα
Οι μικρές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ δεν υπήρξαν ποτέ καλύτερα τα τελευταία 45 χρόνια, σύμφωνα με τον δείκτη αισιοδοξίας της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων, ο οποίος δημοσιεύθηκε σήμερα (11/9).
Ειδικότερα, ο μηνιαίος δείκτης της NFIB σκαρφάλωσε στις 108,8 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 45 ετών, ξεπερνώντας τις 108 μονάδες που είχαν καταγραφεί τον Ιούλιο του 1983.
Σύμφωνα με την NFIB, πολλές από τις υποκατηγορίες που συμπεριλαμβάνονται στο σχετικό δείκτη βρέθηκαν επίσης σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
«Τα σχέδια δημιουργίας θέσεων εργασίας και οι θέσεις απασχόλησης βρέθηκαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, αντικατοπτρίζοντας την ανάγκη για εργαζομένους και τη στενότητα της προσφοράς εργασίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του η Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι «τα σχέδια κεφαλαιουχικών δαπανών ήταν τα υψηλότερα από το 2007 και τα επενδυτικά σχέδια απογραφής ήταν τα ισχυρότερα από το 2005».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NFIB, Juanita Duggan, τόνισε ότι η δυναμική του δείκτη προέρχεται από τις πργματικές επιχειρηματικές προθέσεις και όχι τόσο από τις γενικές προσδοκίες για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη.
«Πολλές φορές, όταν ο δείκτης αισιοδοξίας βρίσκεται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, βασίζεται στις προσδοκίες που αφορούν την κατάλληλα στιγμή για επέκταση και τις αναμενόμενες πωλήσεις», ανέφερε η Juanita Duggan στο Business Insider, διευκρινίζοντας ότι «σε αυτή την πείρπτωση ο δείκτης κυριαρχείται από την επιχειρηματική δραστηριότητα που στην πραγματικότητα αυξάνει το ΑΕΠ».
Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης αφορά τις μελλοντικές προσδοκίες και όχι την τρέχουσα επιχειρηματική δρασηριότητα, τα πρόσφατα στοιχεία για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες και την απασχόληση αντικατοπτρίζει τα ισχυρά επίπεδα του δείκτη.
Όπως τονίζει ο οικονομολότος της Ομοσπονδίας, Bill Dunkelberg, η αύξηση της αισιοδοξίας είναι πιθναό να αρχίσει να παρέχει στήριξη στους εργαζομένους, σχολιάζοντας ότι οι εξελίξεις στην πολιτική αποτέλεσαν επίσης σημαντικό παράγοντα για την άνοδο του δείκτη, καθώς μετά την εκλογική νίκη του Donald Trump, ο δείκτης αυξήθηκες, εν μέσω προσδοκιών για φορολογικές περικοπές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης