Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια πτώση στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για το παγκόσμιο εμπόριο

tags :
Ήπια πτώση στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για το παγκόσμιο εμπόριο
Στο προσκήνιο βρίσκονται και οι εμπορικές διαφορές ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία
Με ήπιες απώλειες άνοιξε σήμερα (11/9/2018) η Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,3% στις 25.771 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,3% στις 2.869 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% χαμηλότερα στις 7.884 μονάδες.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του έχει προετοιμάσει νέους δασμούς σε κινεζικά αγαθά ύψους 267 δισ. δολ., πέραν των 200 δισ. που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Την ίδια ώρα, στο προσκήνιο έχουν έρθει και οι εμπορικές διαφορές ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, με τον ιάπωνα υπουργό Οικονομίας, Toshimitsu Motegi, να επισημαίνει σήμερα ότι οι δύο πλευρές προσπαθούν να τις επιλύσουν.
Ειδικότερα, ο ιάπωνας υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν κάποιες διαφορές στις απόψεις τους για το εμπόριο, αλλά θα αναζητήσουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να προχωρήσουν στην επίλυση των διαφορών μέσω των συζητήσεων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία εξακολουθούν να διαπραγματεύονται την ημερομηνία διεξαγωγής των διμερών εμπορικών συνομιλιών, καθώς και ότι οι σχετικές συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν πριν από τη σύνοδο μεταξύ του αμερικανού προέδρου και του ιάπωνα πρωθυπουργού, Shinzo Abe.
Χθες (10/9) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας υποσχέθηκε να προασπιστεί το ελεύθερο εμπόριο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι εμπορικές κυρώσεις δεν ωφελούν καμία χώρα».
Οι μετοχές των Boeing και Caterpillar, εταιρειών που είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητες» στις εμπορικές ανησυχίες λόγω της μεγάλης τους έκθεσης στο εξωτερικό, υποχωρούν κατά 0,4% και 1% αντίστοιχα.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla υποχωρεί περισσότερο από 2%, καθώς η Nomura δήλωσε ότι «δεν είναι πλέον επενδύσιμη».
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας, με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong Un, να αποστέλλει μια πολύ θερμή και πολύ θετική επιστολή στον Trump, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders, στην επιστολή του ο Kim ζητά από τον Trump να έχουν μια δεύτερη συνάντηση, κάτι που, όπως έγινε γνωστό, ο Λευκός Οίκος το εξετάζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης