Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με macro και Fed στο επίκεντρο - Παραμένουν οι εμπορικοί φόβοι

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με macro και Fed στο επίκεντρο - Παραμένουν οι εμπορικοί φόβοι
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις επίμονες εμπορικές εντάσεις
Με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσε τη σημερινή (12/9) συνεδρίαση η Wall Street, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις επίμονες εμπορικές εντάσεις, ενώ παρακολουθούν μακροοικονομικά στοιχεία, ενώ το Beige Book της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), δεν φαίνεται να εντυπωσίασε ιδιαίτερα την αγορά.
Άνοδος μόλις 0,1% για τον Dow Jones στο επίπεδο των 25.998 μονάδων, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,03% στις 2.888 μονάδες, ενώ πιέσεις δέχθηκε η υψηλή τεχνολογία, με τον Nasdaq να υποχωρεί 0,23% στις 7.954 μονάδες.



Η μετοχή της Apple υποχώρησε 1,2%, με τους επενδυτές να μην εντυπωσιάζονται -για μία ακόμη φορά- από τα νέα προϊόντα που παρουσίασε ο τεχνολογικός κολοσσός.
Οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα παραμένουν τεταμένες, μετά και τις νέες απειλές που «εκτόξευσε» την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, για την επιβολή περαιτέρω δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.
Η Κίνα ανέφερε χθες ότι την επόμενη εβδομάδα θα ζητήσει άδεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) για την επιβολή κυρώσεων στις ΗΠΑ, λόγω μη συμμόρφωσης της Ουάσιγκτον με απόφασή του, όπως προκύπτει από την ατζέντα του Οργανισμού.
Η απόφαση του ΠΟΕ αφορούσε μία διαμάχη σχετικά με αμερικανικούς δασμούς κατά του ντάμπινγκ, την οποία ξεκίνησε η Κίνα το 2013.
Πιέσεις στους αμερικανικούς δείκτες άσκησαν και τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού των ΗΠΑ, που έδειξαν μια απροσδόκητη πτώση για τον Αύγουστο -την πρώτη σε διάστημα 1,5 έτους.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,1% τον Αύγουστο - η πρώτη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2017- ενώ τον Ιούλιο είχε παραμείνει αμετάβλητος.
Στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Αύγουστο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 2,8%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 3,3% του Ιουλίου.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο δείκτης να αυξηθεί κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 3,2% σε ετήσια.
Ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 2,9% σε ετήσια, έναντι αύξησης 2,8% του Ιουλίου.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης (PCE) -που προτιμάται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed)- εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 2% τον Ιούλιο, πετυχαίνοντας τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για τρίτη φορά φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης