Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Καλωσορίζουμε την πρόταση των ΗΠΑ για νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων - Ευελπιστούμε σε επίλυση των διαφορών

tags :
Κίνα: Καλωσορίζουμε την πρόταση των ΗΠΑ για νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων - Ευελπιστούμε σε επίλυση των διαφορών
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων δεν ευνοεί καμία από τις δύο πλευρές
Την ικανοποίησή της απέναντι στην πρόταση των ΗΠΑ για επανέναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων εξέφρασε σήμερα (13/9) η Κίνα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, ευελπιστώντας σε επίλυση των διαφορών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Όπως δήλωσε χθες (12/9) ο αμερικανός οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε πρόσκληση στην Κίνα, προκειμένου οι δύο χώρες να ξαναρχίσουν τις εμπορικές συνομιλίες, μία είδηση η οποία έφερε άνοδο στις ασιατικές αγορές.
«Η Κίνα έλαβε την πρόσκληση των ΗΠΑ για περαιτέρω συνομιλίες και την καλωσορίζει», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου, Geng Shuang, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε συζητήσεις που αφορούν τις λεπτομέρειες του νέου γύρου διαπραγματεύσεων.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η Κίνα «ανέκαθεν έκρινε ότι η κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι «από τις προκαταρκτικές συνομιλίες του περασμένου μήνα στην Ουάσιγκτον, οι ομάδες των δύο πλευρών διατήρησαν διάφορες μορφές επαφών και διεξήγαγαν συζητήσεις σχετικά με τις ανησυχίες κάθε πλευράς».
Ο εκπρόσπωπος του Υπουργείου διατήρησε την άποψη ότι οι μονομερείς κινήσεις των ΗΠΑ στο εμπόριο βλάπτει τα συμφέροντα και των δύο πλευρών, ευελπιστώντας ωστόσο ότι οι δύο χώρες θα μπορέσουν να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου.
«Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν δίκαια τις δραστηριότητες των κινεζικών επιχειρήσεων στη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Geng Shuang, προσθέοντας μάλιστα ότι οι προκλήσεις των ΗΠΑ στο εμπόριο θα επηρεάσουν αρνητικά τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.
Σημειώνεται ότι η πρόσκληση των ΗΠΑ έρχεται σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία η Ουάσιγκτον εξετάζει την επιβολή περαιτέρω δασμών σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 200 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης