Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από το 60% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κίνα έχουν επηρεαστεί από τον εμπορικό πόλεμο

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από το 60% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κίνα έχουν επηρεαστεί από τον εμπορικό πόλεμο
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των αμερικανικών επιχειρήσεων, ο αρνητικός αντίκτυπος των δασμών είναι «ξεκάθαρος και εκτεταμένος»
Σημαντικός είναι ο αρνητικός αντίκτυπος των εμπορικών εντάσεων στις αμερικανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούντια στην Κίνα, σύμφωνα με κοινή έρευνα των AmCham China και AmCham Shanghai στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες αμερικανικές εταιρείες.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα (13/9), ο αρνητικός αντίκτυπος των δασμών είναι «ξεκάθαρος και εκτεταμένος», καθώς πάνω από το 60% των εταιρειών δήλωσαν ότι οι δασμοί έχουν επηρεάσει ήδη τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, ενώ παρόμοια ποσοστό δήλωσε ότι οι δασμοί της Κίνας στις εισαγωγές αμερικανικών αγαθών είχαν επίσης επιτπώσεις στις επιχειρήσεις.
Παράλληλα, οι εταιρείες ανέφεραν ότι οι δασμοί ασκούν πιέσεις στα κέρδη τους, καθώς μειώνουν τη ζήτηση για τα προϊόντα τους και αυξάνουν το κόστος παραγωγής, ενώ τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι επιπλέον δασμοί σε κινεζικά αγαθά θα έβλαπταν περαιτέρω τις δραστηριότητές τους.
«Αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας: οι δασμοί έχουν ήδη αρνητική επίπτωση στις αμερικανικές εταιρείες και η επιβολή των προτεινόμενων δασμών ύψους 200 δισ. δολαρίων θα φέρει πολύ περισσότερο πόνο», σχολίασε ο πρόεδρος της AmCham Shanghai, Eric Zheng, μετά την δημοσίευση της έρευνας.
Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι «εάν σχεδόν οι μισές αμερικανικές εταιρείες αναμένουν ισχυρό αρνητικό αντίκτυπο από τον επόμενο γύρο αμερικανικών δασμών, τόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πλήξει τις εταιρείες που θα έπρεπε να βοηθήσει».
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης να επαναφέρει τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας και να αντιμετωπίσει τις μακροχρόνιες ανισότητες, διευκρίνησε ότι αυτό μπορεί να γίνει «με άλλα μέσα εκτός από τους γενικούς δασμούς».
Τα αποτελέσματα της παραπών έρευνας έρχονται σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία οι δύο χώρες αναμένεται να προχωρήσουν σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το εμπόριο, με την ελπίδα να επιλύσουν τις διαφορές τους.
Σημειώνεται ότι η κοινή έρευνα των AmCham China και AmCham Shanghai πραγματοποιήθηκε μεταξύ 29 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου και σε αυτή συμμετείχαν περισσότερες από 430 εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης