Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπορικός πόλεμος: Οι ΗΠΑ θα το μετανιώσουν όταν οι δασμοί πλήξουν πραγματικά την οικονομία της Κίνας

tags :
Εμπορικός πόλεμος: Οι ΗΠΑ θα το μετανιώσουν όταν οι δασμοί πλήξουν πραγματικά την οικονομία της Κίνας
Προειδοποιήσεις από τον πρώην υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ Carlos Gutierrez
Σαφή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση Trump σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα έστειλε ο πρώην υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ Carlos Gutierrez – επί προεδρίας του George W. Bush -, ο οποίος υποστήριξε πως οι ΗΠΑ θα το μετανιώσουν όταν οι κυρώσεις τους πλήξουν πραγματικά την κινέζικη οικονομία.
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων ο Gutierrez είπε πως αν οι ΗΠΑ επιμείνουν σε αυτήν την πολιτική, οι συνέπειες θα φανούν και στην παγκόσμια οικονομία.
«Αυτό που με ανησυχεί είναι τι θα συμβεί εάν η κινέζικη οικονομία αντί να αναπτυχθεί με 6%, αναπτυχθεί 3%, εάν δηλαδή υπάρξει μια επίπτωση στην οικονομία της Κίνας που θα «πνίξει» τον ρυθμό ανάπτυξης της.
Αυτό σημαίνει ότι θα πληγούν όλοι και πρέπει να αναρωτηθεί κανείς εάν αξίζει τον κόπο» είπε ο Gutierrez.
«Αυτό δεν είναι καλό για τον κόσμο
Ίσως κάποιοι να πιστεύουν ότι η άνοδος της Κίνας είναι κακή για τις ΗΠΑ, ότι η Κίνα είναι στρατηγικός ανταγωνιστής.
Αλλά από τη στιγμή που ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας θα επιβραδυνθεί, θα το μετανιώσουμε» είπε ο πρώην υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ.
Το CNBC επικαλείται στοιχεία από την Παγκόσμια Τράπεζα, σύμφωνα με τα οποία η Κίνα είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεδομένου ότι συνεισφέρει τα μέγιστα στην παγκόσμια ανάπτυξη από την παγκόσμια κρίση του 2008.
«Η έκταση της επιβράδυνσης της κινέζικης οικονομίας εξαρτάται από το πόση ζημιά θα της προκαλέσουν αυτοί οι δασμοί» είπε ο Gutierrez, τονίζοντας ότι εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς σε κάθε κινέζικο προϊόν που εισάγεται στην χώρα, τότε οι συνέπειες θα είναι μεγάλες για την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης