Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Μαύρη" Τρίτη στη Wall - Οι φόβοι για ελληνική χρεοκοπία οδήγησαν στις μεγαλύτερες απώλειες για το 2012

tags :
Μια συνεδρίαση που δεν θα θέλουν να... θυμούνται οι επενδυτές ήταν η σημερινή στη Wall, με τους αμερικανικούς δείκτες να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες από τις αρχές του 2012, καθώς αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι φόβοι για πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα, καθώς βρίσκεται ακόμη ανοιχτό το βιβλίο των προσφορών για το PSI+.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε με πτώση 1,57% στις 12.757 μονάδες, χάνοντας 203 μονάδες. Η τελευταία φορά που ο δείκτης έχασε πάνω από 203 μονάδες ήταν στις 23 Νοεμβρίου του 2011.
Ο S&P 500 κατέγραψε  απώλειες 1,54% για να τερματίσει στις 1.343 μονάδες.
Ο βιομηχανικός Nasdaq τερμάτισε στο -1,36% και στις 2.910 μονάδες.
Στα 3,20 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας κέρδη 3,90%. Στα 3,13 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,28 δολάρια το υψηλό.
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Φεβρουαρίου τερμάτισε την Τρίτη το πετρέλαιο στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, στη σκιά των ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και με το βλέμμα των επενδυτών στα αποθέματα. Ειδικότερα, τα συμβόλαια του "μαύρου χρυσού" παράδοσης Απριλίου έκλεισαν με απώλειες 1,9%, ή χάνοντας 2,02 δολάρια, στα 104,70 δολάρια το βαρέλι.
Στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 6 εβδομάδων τερμάτισαν την Τρίτη τα συμβόλαια του χρυσού, υπό το βάρος των ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με πτώση 1,9% στα 1.672,10 δολάρια ανά ουγγιά.
Την ανάγκη επιτάχυνσης της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας επισήμανε σε νέα παρέμβασή του ο Αμερικανός πρόεδρος B. Obama. "Η ανάκαμψη πρέπει να επιταχυνθεί. Το Κογκρέσο πρέπει να κάνει περισσότερα προκειμένου να στηρίξει την αμερικανική οικονομία", τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος. "Εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες ακόμη δεν έχουν δουλειά", πρόσθεσε ο Obama. Όσο για την κατάσταση της αμερικανικής αγοράς κατοικίας επισήμανε πως "η κυβέρνηση από μόνη της δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται η αγορά ακινήτων".  Εστιάζοντας στο Ιράν ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για "παράθυρο" επίλυσης της κατάστασης με διπλωματικό τρόπο, ενώ αναφερόμενος στη Συρία χαρακτήρισε εσφαλμένη λύση τις μονομερείς δράσεις.
Στο μεταξύ, την έξοδό της από το άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα ανακοίνωσε η Lehman Brothers. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τόσο η ίδια όσο και οι θυγατρικές της βγήκαν από το άρθρο 11, ενώ σχεδιάζεται η αποπληρωμή των πιστωτών να ξεκινήσει στις 17 Απριλίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Lehman Brothers στο εξής θα καθοδηγείται από νέο διοικητικό συμβούλιο διευθυντών. Υπενθυμίζεται ότι η Lehman Brothers οδηγήθηκε στην κατάρρευση το 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης