Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κλιμάκωση στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας - Θα απαντήσουμε στους νέους δασμούς προειδοποιεί το Πεκίνο

tags :
Νέα κλιμάκωση στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας - Θα απαντήσουμε στους νέους δασμούς προειδοποιεί το Πεκίνο
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι ο νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί επί ίσοις όροις
Σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ έστειλε σήμερα (17/9) η Κίνα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, τονίζοντας ότι σε περίπτωση επιβολής νέων δασμών από την πλευρά της Ουάσιγκτον, θα προχωρήσει σε αντίμετρα.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Geng Shuang, «η κυβέρνηση θα απαντήσει εάν οι ΗΠΑ επιβάλλει νέους δασμούς», εν μέσω αναφορών ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να ανακοινώσει νέους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισ. δολαρίων αργότερα εντός της εβδομάδας.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ενώπιον δημοσιογράφων ότι οι νέες συνομιλίες των δύο χωρών για το εμπόριο «θα πρέπει να πραγματοποιηθούν επί ίσοις όροις».
Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται μόλις μία μέρα μετά τις αναφορές της Wall Street Journal ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να απορρίψει την πρόταση των ΗΠΑ για νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών, εάν η αμερικανική κυβέρνηση προχωρήσει με την επιβολή νέων δασμών.
Το αμερικανικό μέσο αναφέρθηκε και σε δηλώσεις ανώτερου κινέζου αξιωματούχου, ο οποίος τόνισε ότι η Κίνα «δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με ένα όπλο στραμμένο στο κεφάλι της».
Από την πλευρά της, η κινεζική εφημερίδα Global Times δήλωσε σήμερα σε άρθρο της ότι «δεν είναι κάτι καινούριο για τις ΗΠΑ να προσπαθούν να κλιμακώσουν τις εμπορικές εντάσεις ώστε να εκμεταλλευτούν περισσότερο κέρδη στο τραπέζι των διαπργματεύσεων», μετά τις αναφορές ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να επιβάλει τους νέους δασμούς ακόμα και μέσα στις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης