Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεύρυνση απωλειών στη Wall Street, εν μέσω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Διεύρυνση απωλειών στη Wall Street, εν μέσω κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να ανακοινώσει δασμούς σε κινεζικά αγαθά 200 δισ. δολ. ακόμη και σήμερα
Διευρύνουν τις αρχικές τους απώλειες οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω κλιμάκωσης των εμπορικών ανησυχιών και μετά τα δημοσιεύματα ότι ο Donald Trump θα πραγματοποιήσει ανακοινώσεις για τους δασμούς ενάντια στην Κίνα μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,25% στις 26.089 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,43% στις 2.892 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1% χαμηλότερα, στις 7.925 μονάδες.



Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών έστειλε σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι σε περίπτωση επιβολής νέων δασμών από την πλευρά της Ουάσιγκτον, η Κίνα θα προχωρήσει σε αντίμετρα.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ενώπιον δημοσιογράφων ότι οι νέες συνομιλίες των δύο χωρών για το εμπόριο «θα πρέπει να πραγματοποιηθούν».
Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται μόλις μία μέρα μετά τις αναφορές της «Wall Street Journal» ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να απορρίψει την πρόταση των ΗΠΑ για έναν νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών, εάν η αμερικανική κυβέρνηση προχωρήσει με την επιβολή νέων δασμών.
Η μετοχή της Apple υποχωρεί κατά 1,3%, εν μέσω φόβων ότι θα μπορούσε να πληγεί από έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές του τεχνολογικού κολοσσού.
Η μετοχή της Twitter καταγράφει απώλειες 4,6%, καθώς η MoffettNathanson επανέλαβε την αξιολόγηση «sell» για τη μετοχή, προειδοποιώντας για μια επιτάχυνση στην αύξηση του κόστους.
Η μετοχή της Micron υποχωρεί κατά 1,4%, καθώς οι αναλυτές των BMO Capital Markets και Deutsche Bank περιέκοψαν τις τιμές - στόχους τους για την εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης