Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tις πληγές της από το χθεσινό sell off επιχείρησε να επουλώσει η Wall, εν μέσω αισιοδοξίας για το PSI+

tags :
Tις πληγές της από το χθεσινό sell off επιχείρησε να επουλώσει η Wall, εν μέσω αισιοδοξίας για το PSI+
Ανοδικά τερμάτισαν την Τετάρτη οι αμερικανικοί δείκτες, μετά τη μεγάλη βουτιά της Τρίτης, εν μέσω πληθώρας ενθαρρυντικών ειδήσεων.
Οι επενδυτές έλαβαν ώθηση από τη συγκρατημένη μεν, υπαρκτή δε, αισιοδοξία για το PSI+, από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, αλλά και από τις ανακοινώσεις της Fed για επικείμενη εφαρμογή ενός ειδικού τύπου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.
Ειδικότερα, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,61% στις 12.837 μονάδες.
Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,69% για να τερματίσει στις 1.352 μονάδες.
Ο βιομηχανικός Nasdaq τερμάτισε στο +0,87% και στις 2.935 μονάδες.
Στα 3,29 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας κέρδη 2,81%. Στα 3,21 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,30 δολάρια το υψηλό.
Σε ένα"αποστειρωμένο" πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων προσανατολίζεται η Fed, η κεντρική αμερικανική τράπεζα.
Κατά τις πληροφορίες, αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας εξετάζουν το ενδεχόμενο ενός νέου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων, το οποίο θα σχεδιαστεί με στόχο να υποβαθμιστούν οι ανησυχίες για τη μελλοντική πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Υπό τη νέα αυτή προσέγγιση, η Fed υπολογίζει να τυπώνει νέο χρήμα προκειμένου να αγοράζει μακράς διάρκειας ομόλογα που συνδέονται με στεγαστικά δάνεια ή ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.
Να σημειωθεί πως οι αξιωματούχοι της Fed θα συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα.
Κατά 216 χιλ αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας ADP που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Η αύξηση αυτή τροφοδοτήθηκε από τη βελτίωση στον κλάδο των υπηρεσιών, αλλά και στις μικρές επιχειρήσεις.
Να σημειωθεί πως τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά και σηματοδότησαν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 173 χιλ, έναντι αρχικής εκτίμησης για αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 170 χιλ.
Στο 0,9% αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση της παραγωγικότητας στις ΗΠΑ στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Να σημειωθεί πως οι πρότερες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση της παραγωγικότητας κατά 0,7%.
Η παραγωγή αυξήθηκε σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση κατά 3,7%, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για αύξηση της τάξης του 3,6%.
Οι ώρες εργασίας, κατά τα ίδια στοιχεία, αυξήθηκαν κατά 2,7%, έναντι πρότερων εκτιμήσεων για αύξηση 2,9%.
Ανοδικά για τρίτο διαδοχικό μήνα κινήθηκαν σε ετήσια βάση τα καταναλωτικά δάνεια στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας, Federal Reserve.
Τα χρέη των καταναλωτών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 17,8 δις δολάρια.
Οι τελευταίες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μικρότερη αύξηση, ήτοι κατά 10 δισ. δολάρια.  
Τα ανακυκλούμενα χρέη, όπως οι πιστωτικές κάρτες μειώθηκαν κατά 2,9 δισ. δολάρια, ενώ τα δάνεια για αυτοκίνητα, για προσωπικά δάνεια και φοιτητικά δάνεια, κατέγραψαν άλμα κατά 20,7 δισ. δολάρια, ήτοι η μεγαλύτερη άνοδος από τον Νοέμβριο του 2001.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης