Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Ανεξάρτητη η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας - Η αύξηση επιτοκίων τρομάζει τους επενδυτές

tags :
Erdogan: Ανεξάρτητη η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας - Η αύξηση επιτοκίων τρομάζει τους επενδυτές
H πτώση της τουρκικής λίρας δεν συνδέεται με τη διπλωματική αντιπαράθεση μας με τις ΗΠΑ είπε ο Erdogan
Την θέση ότι η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας είναι ανεξάρτητη στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής της διατύπωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος υποστήριξε πως η πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων ήταν ένα ακόμα σαφές δείγμα της ανεξαρτησίας της δεδομένου ότι εκείνος ήταν αντίθετος σε μια τέτοια κίνηση.
Επιπλέον, ο Erdogan υπογράμμισε ότι δεν ασκεί καμία επιρροή στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής, εκφράζοντας ωστόσο και πάλι την αντίθεση του στα υψηλά επιτόκια, καθώς όπως είπε, «τρομάζουν» τους επενδυτές.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας υπογράμμισε πως η πτώση της τουρκικής λίρας δεν συνδέεται με τη διπλωματική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και επιχείρησε να υποβαθμίσει την οικονομική κρίση, ενώ για την υπόθεση του Αμερικάνου πάστορα Andrew Brunson είπε ότι αρμόδια να κρίνει είναι η τουρκική Δικαιοσύνη και όχι οι πολιτικοί.

Αισιόδοξος για την επίσκεψη στη Γερμανία

Όσον αφορά την επίσκεψη στη Γερμανία, o Erdogan εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψή του στην Γερμανία θα αποκαταστήσει τις διμερείς σχέσεις, αλλά και θα αυξήσει τον όγκο της εμπορικής συνεργασίας.
Ο ίδιος, τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εισάγει φυσικό αέριο από το Ιράν, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.
Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Συρία, υποστήριξε ότι οι “ακραίες” ομάδες έχουν αρχίσει να αποχωρούν από την αποστρατικοποιημένη ζώνη στην περιοχή του Ιντλίμπ.
Για τον πρόεδρο Assad υποστήριξε ότι δεν μπορεί να παραμένει στην εξουσία, καθώς οι προσπάθειες ειρήνευσης είναι αδύνατες με την παραμονή του.
Ο Erdogan υποστήριξε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αγοράσει φυσικό αέριο από το Ιράν, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, ενώ για τη Συρία υπογράμμισε πως είναι αδύνατο να συνεχιστούν οι προσπάθειες για ειρήνη όσο παραμένει στην εξουσία ο Bashar al Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης