Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η τουρκική δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τον Αμερικανό πάστορα

Erdogan: Η τουρκική δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τον Αμερικανό πάστορα
Η τουρκική δικαιοσύνη θα αποφασίσει για τον Αμερικανό πάστορα, ξεκαθάρισε ο Recep Tayyip Erdogan 
Η τουρκική δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει για την τύχη του Αμερικανού πάστορα Andrew Brunson, ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.
Παράλληλα, ο Τούρκος Πρόεδρος αξίωσε εκ νέου την έκδοση του ιεροκήρυκα Fethullah Gulen από τις Ηνωμένες Πολιτείες, του προσώπου που κατηγορείται (από τον Erdogan) για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
Σχετικά με τον Σύρο ομόλογό του, Bashar al-Assad, είπε ότι δεν μπορεί να παραμένει στην εξουσία, καθώς οι προσπάθειες ειρήνευσης είναι αδύνατες με την παραμονή του.
Ο Recep Tayyip Erdogan δήλωσε, επίσης, ότι η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι επηρεάζει τη νομισματική πολιτική της.
Επίσης, υποστήριξε ότι η υποτίμηση της τουρκικής λίρας δε συνδέεται με τα προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον κι ότι οι οικονομικές δυσκολίες έχουν υπερτονιστεί.
Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε εκ νέου επίσης ότι η αύξηση του βασικού επιτοκίου στην Τουρκία, αποτελεί ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα είναι ανεξάρτητη.
Ως πρόεδρος της Τουρκίας, είπε, είναι κατά της αύξησης των επιτοκίων, καθώς είναι ενδεχόμενο η αύξηση αυτή, να τρομάξει και να απομακρύνει τους επενδυτές.

Διαβάστε: Erdogan: Αν και η Τουρκία δεν είναι στρατιωτική ή οικονομική υπερδύναμη, έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης