Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για ανάμειξη στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ κατηγορεί την Κίνα ο Trump - Αντιδρά το Πεκίνο

Για ανάμειξη στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ κατηγορεί την Κίνα ο Trump - Αντιδρά το Πεκίνο
Για προσπάθεια παρεμπόδισης της νίκης του στις ενδιάμεσες εκλογές, κατηγόρησε την Κίνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Για προσπάθεια παρεμπόδισης της νίκης του στις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου 2018 για το Κογκρέσο, λόγω της αποφασιστικότητας που επιδεικνύει το θέμα των εμπορικών συναλλαγών, κατηγόρησε σήμερα (26/9/2018) την Κίνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Η Κίνα προσπαθεί να αναμειχθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου 2018 κατά της κυβέρνησής μου», δήλωσε ο Trump με την ευκαιρία μιας συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Δεν θέλουν να κερδίσω, γιατί είμαι ο πρώτος πρόεδρος που προκαλεί την Κίνα στο θέμα του εμπορίου και εμείς κερδίζουμε στο εμπόριο σε κάθε επίπεδο.
Δεν θέλουμε αυτοί να ανακατευτούν στις επερχόμενες εκλογές μας», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, χωρίς, ωστόσο, να προσφέρει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Κίνας, με το Πεκίνο να απορρίπτει τις κατηγορίες για ανάμειξή του στις αμερικανικές βουλευτικές εκλογές.
«Η Κίνα σεβάστηκε πάντα την αρχή της μη-ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις μιας χώρας», δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi.
«Απορρίπτουμε τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της Κίνας και ζητούμε από τις άλλες χώρες να σεβαστούν το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να μην αναμιγνύονται στις δικές μας εσωτερικές υποθέσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης