Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ:Αμετάβλητη στο 8,3% η ανεργία τον Ιανουάριο - Δημιουργήθηκαν 227 χιλ. νέες θέσεις εργασίας

ΗΠΑ:Αμετάβλητη στο 8,3% η ανεργία τον Ιανουάριο - Δημιουργήθηκαν 227 χιλ. νέες θέσεις εργασίας
Αμετάβλητο στο 8,3% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι στην αμερικανική οικονομία δημιουργήθηκαν επιπλεον 227 χιλ. νέες θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας της χώρας, η ωριαία αμοιβή αυξήθηκε κατά 3 cents ή 0,1% στα 23,31 δολάρια, ενώ οι ώρες εργασίας παρέμειναν στα ίδια επίπεδα των 34,5 ωρών/εβδομαδιαίως.
Η σημαντικότερη αύξηση της απασχόλησης κατεγράφη στις επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες, στην υγειονομική περίθαλψη, στον τομέα της φιλοξενίας, της βιομηχανίας και των ορυχείων, σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία.
Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία για την πτώση της ανεργίας για πέμπτο συναπτό μήνα από την υπηρεσία αυτή του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργούνταν δεν θα ξεπερνούσαν τις 206.000. Εξάλλου το υπουργείο Εργασίας αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή του για τον αριθμό των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο, στις 284.000 (+17%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης