Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συναγερμός στο Πεντάγωνο – Βρέθηκε γράμμα με τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη

tags :
ΗΠΑ: Συναγερμός στο Πεντάγωνο – Βρέθηκε γράμμα με τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη
Συναγερμός στο αμερικανικό Πεντάγωνο
Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στο υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ανιχνεύτηκε η άκρως τοξική ουσία ρικίνη σε μέρος της αλληλογραφίας.
Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η ταχυδρομική υπηρεσία του Πενταγώνου βρίσκεται σε ξεχωριστό κτήριο και το κομμάτι της αλληλογραφίας που εξετάστηκε και βρέθηκε θετικό στην ουσία, δεν μπήκε ποτέ στο κεντρικό κτήριο.
Το σύνολο της αλληλογραφίας της Δευτέρας έχει μπει σε καραντίνα.
Όπως μεταδίδεται, την έρευνα για την υπόθεση έχουν αναλάβει το FBI και η Υπηρεσία Προστασίας του Πενταγώνου.
Υπενθυμίζεται, ότι πριν από μερικά χρόνια είχε σταλεί επιστολή με ρικίνη, έχοντας παραλήπτη των Τότε Πρόεδρο κ. Barack Obama.
Η ρικίνη αποτελεί μια εξαιρετικά τοξική φυσικώς απαντώμενη λεκτίνη που απαντάται στους σπόρους του φυτού ρετσινολαδιά (Ricinus communis).
Λιγότερο από 2 mg ρικίνης -όσο περιέχουν λίγοι σπόροι- μπορούν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο σε περίπτωση εισπνοής ή χορήγησης με ένεση. Το δηλητήριο εμποδίζει τη σύνθεση πρωτεϊνών στα κύτταρα, και τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως έπειτα από αρκετές ημέρες.
Η στοματική πρόσληψη ρικίνης αποβαίνει πολύ λιγότερο τοξική και εκτιμάται ότι η θανατηφόρος δόση στον άνθρωπο είναι περίπου 1 mg/kg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης