Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Trump δεν βοήθησε τους γονείς τους να φοροδιαφύγουν

tags :
Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Trump δεν βοήθησε τους γονείς τους να φοροδιαφύγουν
Διάψευση δημοσιεύματος
Διέψευσε κατηγορηματικά ο Λευκός Οίκος δημοσίευμα που ήθελε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump να διέπραξε φορολογική απάτη σε μια προσπάθεια – μαζί με τα τέσσερα αδέρφια του – να βοηθήσει τους γονείς να γλιτώσουν από την καταβολή φόρων αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων.
Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει πως ο Trump χρησιμοποίησε περίπλοκα φορολογικά τεχνάσματα έτσι ώστε να αποφύγουν την καταβολή φόρων ύψους εκατομμυρίων δολαρίων ως όφειλαν για πολλές μεταβιβάσεις ακινήτων.
Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι ο Trump εξασφάλισε έτσι ένα ποσό που σε τρέχουσες τιμές ισούται με τουλάχιστον 413 εκατομμύρια δολάρια από την κτηματομεσιτική εταιρεία του πατέρα του.
Η εφημερίδα, επικαλούμενη έναν «τεράστιο όγκο» φορολογικών δηλώσεων και εμπιστευτικών λογιστικών αρχείων, αναφέρει πως μεγάλο μέρος της περιουσίας αυτής πέρασε στον Trump επειδή βοήθησε τους γονείς του να φοροδιαφύγουν, ιδρύοντας μαζί με τα αδέλφια του μια εικονική εταιρεία ώστε να αποκρύψουν δωρεές ύψους εκατομμυρίων δολαρίων από τους γονείς τους.
Σε ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα H. Sanders χαρακτήρισε το δημοσίευμα «παραπειστικό» τονίζονας ότι «πριν από πολλές δεκαετίες, η IRS (σ.σ. η αμερικανική ομοσπονδιακή εφοριακή αρχή) εξέτασε και ενέκρινε αυτές τις συναλλαγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης