Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 17/10 για το Brexit

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 17/10 για το Brexit
Τα χρονικά περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας γίνονται όλο και πιο «στενά», τονίζει ο Tusk
Την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 17 Οκτωβρίου 2018, η οποία θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, ανακοίνωσε η Ένωση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι 27 ηγέτες της Ένωσης θα συναντηθούν το απόγευμα της Τετάρτης 17/10 προκειμένου να συζητήσουν το όλο ζήτημα, καθώς τα χρονικά περιθώρια για συμφωνία έχουν «στενέψει», όπως άλλωστε έχει επαναλάβει αρκετές φορές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Παράλληλα στην ανακοίνωση της Ένωσης τονίζεται ότι «σύμφωνα με το Άρθρο 3 παράγραφος 1 του εσωτερικού κανονισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε στενή συνεργασία με το μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που εκπροσωπεί το κράτος μέλος που διενεργεί την εξαμηνιαία Προεδρία του Συμβουλίου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, υποβάλλει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ένα σχολιασμένο σχέδιο ημερήσιας διάταξης (Άρθρο 50).
Επισυνάπτεται για τις αντιπροσωπίες το σχολιασμένο σχέδιο ημερήσιας διάταξης που υπέβαλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο παρουσιάζονται τα κύρια θέματα που αναμένεται να συζητήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (Άρθρο 50) κατά την ως άνω συνεδρίαση.
Υπό το φως της τελικής συζήτησης που θα διεξαχθεί στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (Άρθρο 50) εντός πέντε ημερών πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Άρθρο 50), ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα καταρτίσει την προσωρινή ημερήσια διάταξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης