Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στη Wall Street μετά τα μεικτά στοιχεία για την απασχόληση ΗΠΑ - Στο επίκεντρο τα ομόλογα

tags :
Νευρικότητα στη Wall Street μετά τα μεικτά στοιχεία για την απασχόληση ΗΠΑ - Στο επίκεντρο τα ομόλογα
Το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ διολίσθησε στο χαμηλό 49 ετών του 3,7% τον Σεπτέμβριο του 2018, ωστόσο, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν με τον μικρότερο ρυθμό του έτους
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (5/10/2018) η Wall Street, στον απόηχο μεικτών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί, εν μέσω της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.
Ειδικότερα, περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,1% στις 26.641 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.908 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% υψηλότερα στις 7.889 μονάδες.


Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ διολίσθησε στο χαμηλό σχεδόν 49 ετών του 3,7% τον Σεπτέμβριο του 2018, σε μια νέα ένδειξη περαιτέρω σύσφιξης της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
Ωστόσο, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν με τον μικρότερο ρυθμό του έτους, κατά 134.000.
Την ίδια ώρα, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,3% ή κατά 8 σεντς, μετά από αύξηση επίσης 0,3% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ετήσια βάση, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 2,8%, έναντι της αύξησης 2,9% του Αυγούστου, που ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 2009.
Οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ ανήλθαν εκ νέου μετά τα στοιχεία για την ανεργία, αλλά και τους μισθούς.
Ειδικότερα, περί τις 16:45, η απόδοση του 10ετούς σημειώνει άνοδο 2,6 μονάδων βάσης, στο 3,22%, διευρύνοντας τα υψηλά επτά ετών που «άγγιξε» τις προηγούμενες ημέρες.


Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπέρασε την Τετάρτη το 3,2% για πρώτη φορά από το 2011, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι ο ιδιωτικός κλάδος της χώρας πρόσθεσε 230.000 νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, πολύ περισσότερες από τις 168.000 του Αυγούστου.
Θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ενισχύουν τις προσδοκίες για μια πιο «επιθετική» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), κάτι που ωθεί υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων.
Υψηλές αποδόσεις στις αγορές ομολόγων τείνουν να ασκούν πιέσεις στις μετοχές, δεδομένου ότι σημαίνουν υψηλότερο κόστος για τις εταιρείες.
Εν τω μεταξύ, αρνητικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, που έδειξαν ότι το έλλειμμα διευρύνθηκε περαιτέρω τον Αύγουστο του 2018 και ανήλθε σε υψηλό έξι μηνών, καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν περαιτέρω, ενώ οι εισαγωγές ανήλθαν σε ιστορικό ρεκόρ, σε μια ένδειξη ότι το εμπόριο θα μπορούσε να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη στο γ’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 6,4% στα 53,2 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια διεύρυνση του ελλείμματος στα 53,5 δισ. δολ. για τον Αύγουστο.
Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 0,8% στα 209,4 δισ. δολ., ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,6% στο ποσό-ρεκόρ των 262,7 δισ. δολ., καθώς οι εισαγωγές οχημάτων ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ.
Την ίδια ώρα, το -πολιτικά ευαίσθητο- εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα αυξήθηκε κατά 4,7% και ανήλθε στο ρεκόρ των 38,6 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης