Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοιξε τον δρόμο για τον διορισμό Kavanaugh στο Ανώτατο Δικαστήριο η Γερουσία

ΗΠΑ: Άνοιξε τον δρόμο για τον διορισμό Kavanaugh στο Ανώτατο Δικαστήριο η Γερουσία
Υπέρ του τερματισμού της συζήτησης για τον διορισμό του δικαστή Brett Kavanaugh στο Ανώτατο Δικαστήριο, τάχθηκε η Γερουσία των ΗΠΑ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη διεξαγωγή της τελικής ψηφοφορίας
Υπέρ του τερματισμού της συζήτησης για τον διορισμό του δικαστή Brett Kavanaugh στο Ανώτατο Δικαστήριο, τάχθηκε σήμερα (5/10/2018) η Γερουσία των ΗΠΑ, σε μια ψηφοφορία επί της διαδικασίας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη διεξαγωγή της τελικής ψηφοφορίας, πιθανότατα αύριο (6/10), για την έγκριση του διορισμού του.
Οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τη Γερουσία με οριακή πλειοψηφία 51 ψήφων.
Μία γερουσιαστής, η Lisa Murkowski, καταψήφισε στην ψηφοφορία ενώ η συνάδελφός της Susan Collins, που φέρεται επίσης να διατηρεί επιφυλάξεις για τον ισόβιο διορισμό του Kavanaugh στο Ανώτατο Δικαστήριο, ψήφισε «ναι».
Θετική ψήφο έδωσαν επίσης ο μετριοπαθής Ρεπουμπλικανός Jeff Flake, ο οποίος προκάλεσε την έρευνα του FBI για τον Kavanaugh την περασμένη εβδομάδα, καθώς και ένας Δημοκρατικός γερουσιαστής, ο Joe Manchin.
Λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, με tweet του δήλωσε «πολύ περήφανος» για τη θετική ψήφο της Γερουσίας.


Υπενθυμίζεται ότι ο Kavanaugh κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης