Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αν και διχασμένο το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε το διορισμό Kavanaugh υποκύπτοντας στις έντονες πιέσεις Trump

ΗΠΑ: Αν και διχασμένο το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε το διορισμό Kavanaugh υποκύπτοντας στις έντονες πιέσεις Trump
O Trump εξέφρασε μέσω Twitter ικανοποίηση για την έγκριση του διορισμού του Cavanaugh ενώ κατήγγειλε τη «φρικτή επίθεση» των Δημοκρατικών εναντίον του 
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις ο 53χρονος εκλεκτός του προέδρου Trump, Brett Kavanaugh ορκίστηκε μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των , μετά από την επικύρωση του διορισμού του από τη διχασμένη Γερουσία -με ψήφους 50 υπέρ και 48 κατά.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Γερουσία περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να συλλαμβάνει δεκάδες άτομα που πέρασαν τις μπάρες.
Ο πρόεδρος Trump εξέφρασε μέσω Twitter ικανοποίηση για την έγκριση του διορισμού του Kavanaugh ενώ κατήγγειλε τη «φρικτή επίθεση» των Δημοκρατικών εναντίον του και δήλωσε «100% βέβαιος» ότι η Christin Blazi Ford έκανε λάθος όταν κατέθεσε πως ο 53χρονος δικαστής είχε αποπειραθεί να τη βιάσει όταν ήταν έφηβος.
Η φράση του Trump παρέπεμπε στη δήλωση της Ford ενώπιον της Γερουσίας, όταν είπε πως είναι «100% βέβαιη» ότι ο Kavanaugh ήταν εκείνος που της επιτέθηκε το 1982 σε σπίτι σε προάστιο της Ουάσινγκτον, όταν ακόμη οι δυο τους πήγαιναν σχολείο.
Εξάλλου, μιλώντας στο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον της Ρεπουμπλικανής γερουσιάστριας Lisa Markauski, χαρακτηρίζοντας «αισχρή» την απόφασή της να καταψηφίσει τον διορισμό του Kavanaugh στο Ανώτατο Δικαστήριο. Επρόκειτο για το μοναδικό μέλος του GOP στη Γερουσία που διαφοροποιήθηκε.
Ο Trump τόνισε επίσης πως εκτίμησε το γεγονός ότι ο Δημοκρατικός Jo Munchin παρέβη την κομματική γραμμή και τάχθηκε υπέρ του διορισμού του Kavanaugh.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης