Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο των αποδόσεων στα ομόλογα ΗΠΑ

tags :
Νέες απώλειες στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο των αποδόσεων στα ομόλογα ΗΠΑ
Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street
Με απώλειες άνοιξε εκ νέου σήμερα (8/10/2018) η Wall Street, με τους δείκτες να υποχωρούν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,3% στις 26.358 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 2.879 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,5% χαμηλότερα στις 7.749 μονάδες.



Τα αμερικανικά ομόλογα βρέθηκαν υπό πίεση την προηγούμενη εβδομάδα, με την απόδοση του 10ετούς να ξεπερνά το 3,2% και να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011, στον απόηχο ορισμένων ισχυρών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.
Σήμερα, η αγορά των αμερικανικών ομολόγων παραμένει κλειστή, λόγω της αργίας της Ημέρας του Κολόμβου.
Η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων ασκεί πιέσεις στις μετοχές, καθώς υποδηλώνει μια αύξηση στο κόστος για επιχειρήσεις και καταναλωτές.
Εξάλλου, τα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία αυξάνουν τις προσδοκίες και για μια ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), κάτι που αυξάνει με τη σειρά του το κόστος δανεισμού.
O πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard, δήλωσε, πάντως, σήμερα πως τα υψηλότερα επιτόκια δεν είναι πλέον απαραίτητα, πρόσθεσε πως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) δεν χρειάζεται να κάνει πολλά περισσότερα, προτείνοντας «να αφήσουμε τα δεδομένα να μας πούμε πώς να προχωρήσουμε».
Ο ίδιος εκτίμησε πως οι ΗΠΑ θα χρειαστούν πιθανότατα μια ταχύτερη αύξηση της παραγωγικότητας για να διατηρηθούν οι τρέχοντες ρυθμοί αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ.
Η επιτροπή καθορισμού επιτοκίων της Fed ψήφισε στις 26 Σεπτεμβρίου να αυξήσει τα επιτόκια για όγδοη φορά μέσα σε τρία χρόνια, ενώ βάσει των προβλέψεων που δημοσίευσε, οι σταδιακές αυξήσεις αναμένεται να παραμείνουν κατάλληλες μέχρι το 2020.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1% στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, καταγράφοντας τη χειρότερη εβδομαδιαία του επίδοση από την εβδομάδα της 7ης Σεπτεμβρίου, ο Dow Jones υποχώρησε επίσης για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε βουτιά 3,2%, σημειώνοντας τη χειρότερή του εβδομάδα από τον Μάρτιο.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» όλων στρέφονται στην περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο του 2018, με τις τράπεζες Citigroup, J.P. Morgan Chase και Wells Fargo να αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με δεδομένα της FactSet, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν αύξηση 19,2% για το γ’ τρίμηνο.
Σημειώνεται ότι στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους, τα εταιρικά κέρδη του S&P 500 αυξήθηκαν κατά 20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης