Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απειλεί την Φλόριντα ο κυκλώνας Micheal – Προκάλεσε 13 θανάτους σε Κεντρική Αμερική, Κούβα

tags :
ΗΠΑ: Απειλεί την Φλόριντα ο κυκλώνας Micheal – Προκάλεσε 13 θανάτους σε Κεντρική Αμερική, Κούβα
Αναμένεται να πλήξει την ακτογραμμή των ΗΠΑ σε λιγότερο από 48 ώρες
Την Φλόριντα απειλεί ο κυκλώνας Micheal, το πέρασμα του οποίου από την Κεντρική Αμερική και συγκεκριμένα από την Ονδούρα, το Μεξικό και την Κούβα «άφησε» πίσω του τουλάχιστον 13 νεκρούς.
Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), ο κυκλώνας είναι Κατηγορίας 1 (στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον) και βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα από το δυτικό άκρο της Κούβας, με ριπές ανέμου ταχύτητας 130 χιλιομέτρων την ώρα και με σφοδρές βροχοπτώσεις.
Ο κυκλώνας αναμένεται να ενισχυθεί και να γίνει κυκλώνας Κατηγορίας 3 σήμερα το βράδυ αποτελώντας τον δεύτερο ισχυρότερο κυκλώνα μετά από τον Florence για φέτος στη λεκάνη του Ατλαντικού αλλά και τον ισχυρότερο κυκλώνα της τελευταίας δεκαετίας που αναμένεται να πλήξει την Φλόριντα και την Αλαμπάμα.
Σύμφωνα με το NHC, το φαινόμενο αναμένεται να πλήξει τις δύο αμερικανικές Πολιτείες περί τα μέσα της εβδομάδας, προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.
Ο κυκλώνας αναμένεται να φτάσει στις ακτές της Φλόριντας αύριο Τετάρτη 10/10.
Οι αρχές έχουν θέσει τμήματα της Πολιτείας σε κατάσταση συναγερμού, όπως και εκείνες της γειτονικής Αλαμπάμας.
Φοβούμενες κύματα ύψους έως και 4 μέτρα καθώς και εκτεταμένες πλημμύρες, οι Αρχές έχουν κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 35 κομητείες στην Φλόριντα ενώ σε εξέλιξη ήταν η υποχρεωτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης