Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επόμενος πρόεδρος του Eurogroup o Ιταλός πρωθυπουργός M. Monti; Διαψεύδουν ευρωπαϊκές πηγές

tags :
Επόμενος πρόεδρος του Eurogroup o Ιταλός πρωθυπουργός M. Monti; Διαψεύδουν ευρωπαϊκές πηγές
Πληροφορίες πως καθήκοντα προέδρου του Eurogroup ενδεχομένως να αναλάβει ο Ιταλός πρωθυπουργός, M. Monti μεταδίδει η γαλλική Le Monde.
Kατά την εφημερίδα, ο πρόεδρος της ΕΕ, Herman Van Rompuy έχει ήδη προσεγγίσει τον Μonti, ζητώντας του να είναι ο αντικαταστάτης του Juncker στη θέση της προεδρίας του Eurogroup.
Την ίδια ώρα, ευρωπαϊκές πηγές διαψεύδουν το εν λόγω δημοσίευμα, επισημαίνοντας πως δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από τον Monti και πως το θέμα του προέδρου του Eurogroup θα χρειαστεί κάποιο χρόνο....
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα το www.bankingnews.gr, o Φινλανδός πρωθυπουργός Jyrki Katainen προσκάλεσε ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες και υπουργούς Οικονομικών σε μια περίεργη συνάντηση, πυροδοτώντας όργιο φημών πως ετομάζεται να αναλάβει επόμενος πρόεδρος του Eurogroup...
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρόσκλησης του Katainen προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, η οποία εστάλη στις 6 Μαρτίου, πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 23-25 Μαρτίου στην πόλη Saariselka της Φινλανδίας, η οποία θα επικεντρωθεί στη συζήτηση για οικονομικά ζητήματα της ΕΕ, με στόχο την εξεύρεση λύσης στην κρίση χρέους.
Υπενθυμίζεται πως ο Jean-Claude Juncker παραιτείται από πρόεδρος του Eurogroup τον ερχόμενο Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης