Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχωρεί στο 41% η δημοτικότητα του Ομπάμα - "Αγκάθι" η ανεργία

tags :
ΗΠΑ: Υποχωρεί στο 41% η δημοτικότητα του Ομπάμα -
Σε ποσοστό 41% υποχώρησε η δημοτικότητα του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, καθώς διατηρείται το υψηλό ποσοστό ανεργίας στη χώρα παρά την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, ενώ οι τιμές των καυσίμων κινούνται, επίσης, σε ανοδική τροχιά, οκτώ μόλις πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό των New York Times/CBS News, ο Ομπάμα έχασε εννέα ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση, ένα μήνα νωρίτερα, η οποία του έδινε ποσοστό δημοφιλίας 50%.
Παρότι το 47% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τις επιδόσεις του Αμερικανού Προέδρου (έναντι ενός 41% που τις επιδοκιμάζει), ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται να υπερτερεί σε σύγκριση και με τους δύο ισχυρότερους υποψηφίους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να τον αντιμετωπίσουν το Νοέμβριο, τον Μιτ Ρόμνεϊ (47% έναντι 44%) καθώς και τον υπερσυντηρητικό Ρικ Σαντόρουμ (48% έναντι 44%).
Ωστόσο, τα ποσοστά αυτά δεν του εξασφαλίζουν μια βέβαιη νίκη, ενώ και στις δύο περιπτώσεις οι διαφορές είναι μικρότερες από ότι τον περασμένο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης