Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό Χριστιανοδημοκράτες – Σοσιαλδημοκράτες, δεύτεροι οι Πράσινοι

Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό Χριστιανοδημοκράτες – Σοσιαλδημοκράτες, δεύτεροι οι Πράσινοι
Απώλειες περίπου 15 μονάδων μετρούν CDU – SPD από τις εκλογές του 2017
Συνεχίζεται η δημοσκοπική καθίζηση των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών, των δύο κομμάτων που συνθέτουν την κυβέρνηση της Angela Merkel, την ώρα που οι Πράσινοι εξακολουθούν να ενισχύουν τα ποσοστά τους και να εμφανίζονται πλέον ως η δεύτερη ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη Γερμανία.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εβδομαδιαία δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» της Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ARD, Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοκοινωνιστές (CDU-CSU) λαμβάνουν το 25% με τους Σοσιαλδημοκράτες να βρίσκονται στο 14% και να είναι πλέον τέταρτη πολιτική δύναμη.
Και τα δύο αυτά κόμματα μετρούν απώλειες περίπου 15 ποσοστιαίων μονάδων από το ποσοστό που έλαβαν στις εκλογές του 2017.
Μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι Πράσινοι, οι οποίοι λαμβάνουν το 19% και αποτελούν πλέον τη δεύτερη ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη Γερμανία ενώ άνοδο τριών μονάδων καταγράφει και το ακροδεξιό Εναλλακτικό για τη Γερμανία (AfD), το οποίο λαμβάνει το 16%.
Ακολουθεί το κόμμα των Φιλελευθέρων με 11% και το αριστερό Die Linke με 9%.
Βάσει της έρευνας, το 51% των Γερμανών δηλώνει ότι ανησυχεί για την πολιτική σταθερότητα της χώρας, αν και το 47% εκφράζει αντίθετη άποψη.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης