Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street μετά το κινεζικό ράλι - Στα εταιρικά αποτελέσματα το ενδιαφέρον

tags :
Κέρδη στη Wall Street μετά το κινεζικό ράλι - Στα εταιρικά αποτελέσματα το ενδιαφέρον
Οι μετοχές των Jacobs Engineering, Caterpillar και Advanced Micro Devices, εταιρειών με σημαντική έκθεση στην κινεζική αγορά σημειώνουν ισχυρά κέρδη
Με κέρδη άνοιξαν σήμερα (22/10/2018) οι δείκτες της Wall Street, ακολουθώντας το ράλι στις κινεζικές αγορές.
Ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε «άλμα» άνω του 4%, παρουσιάζοντας την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τον Μάρτιο του 2016, καθώς οι κινεζικές αρχές δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την κινεζική οικονομία και να αντισταθμίσουν τον αρνητικό αντίκτυπο των αμερικανικών εμπορικών δασμών.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,4% στις 25.542 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.777 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,7% υψηλότερα, στις 7.498 μονάδες.


Οι μετοχές των Jacobs Engineering, Caterpillar και Advanced Micro Devices, εταιρειών με σημαντική έκθεση στην κινεζική αγορά σημειώνουν κέρδη 6,6%, 1% και 5% αντίστοιχα.
Στήριξη στο επενδυτικό κλίμα προσφέρει και η βελτίωση στην αγορά ιταλικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 3,50%, ενώ νωρίτερα κατέγραψε ραγδαία αποκλιμάκωση κατά 26 μ.β. στο 3,42% από 3,59% την Παρασκευή (19/10).
Η βελτίωση αυτή επήλθε μετά την απόφαση της Moody's να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας μόνο κατά μία βαθμίδα, διατηρώντας την πάνω από τα επίπεδα junk, ενώ παράλληλα αναβάθμισε το outlook σε σταθερό από αρνητικό.
Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα, με τις 3M, McDonald's, Caterpillar, United Technologies, Amazon και Alphabet να αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα.
Η τρέχουσα περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει αρκετά καλά μέχρι στιγμής, με το 81,8% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν αναφέρει, να έχουν εμφανίσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Η Wall Street προσπαθεί να ανακάμψει από τις βαριές απώλειες αυτού του μήνα, με τους τρεις δείκτες να σημειώνουν πτώση τουλάχιστο 3,8%, εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, αλλά και για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Σήμερα, πάντως, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινούνται πτωτικά, με εκείνη του 10ετούς να υποχωρεί κατά 1,7 μονάδες βάσης στο 3,18%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης