Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαριές απώλειες στη Wall Street, με εταιρικά και γεωπολιτικές εντάσεις στο επίκεντρο

tags :
Βαριές απώλειες στη Wall Street, με εταιρικά και γεωπολιτικές εντάσεις στο επίκεντρο
Πιέσεις δέχονται οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω των έντονων γεωπολιτικών ανησυχιών αλλά και στον απόηχο απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων
Με ισχυρές απώλειες άνοιξαν σήμερα (23/10/2018) οι δείκτες της Wall Street, μετά και το sell off στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να πωλούν μεγάλες τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές, εν μέσω των έντονων γεωπολιτικών ανησυχιών αλλά και στον απόηχο απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 1,4% στις 24.973 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,3% στις 2.719 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,6% χαμηλότερα, στις 7.345 μονάδες.

Η μετοχή της Caterpillar καταγράφει στο άνοιγμα απώλειες άνω του 7,5%, καθώς, παρά τα καλύτερα των προβλέψεων κέρδη που ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο του 2018, το guidance που δημοσίευσε για το σύνολο του έτους ήταν κατώτερο των προσδοκιών.
Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία ανέφερε καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη 2,86 δολ. ανά μετοχή, υψηλότερα των προσδοκιών για 2,83 δολ.
Βουτιά 6% καταγράφει η μετοχή της , καθώς η αμερικανική εταιρεία ανέφερε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών για το γ’ τρίμηνο 2018, στα 1,5 δισ. δολ.
Από την άλλη, η μετοχή της Lockheed Martin ενισχύεται κατά 0,8%, καθώς η μεγαλύτερη προμηθεύτρια όπλων του Πενταγώνου των ΗΠΑ ανέφερε μια αύξηση 17% στα κέρδη γ’ τριμήνου, ενώ οι καθαρές της πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16% και διαμορφώθηκαν σε 14,31 δισ. δολ.
Σημαντική άνοδο 2,8% καταγράφει η μετοχή της Verizon, καθώς ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός δημοσίευσε κέρδη-μαμούθ για το γ’ τρίμηνο, στα 4,9 δισ. δολ.
Οι τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές παραμένουν υπό πίεση, με τη Netflix να σημειώνει πτώση 2,2%, διευρύνοντας τις απώλειες του μήνα στο 11%.
Σημαντική πτώση καταγράφουν και οι μετοχές των Amazon (-2,8%), Facebook (-1,2%), Apple (-1,7%) και Alphabet (-1,4%).
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Bank of America υποχωρεί κατά 2%, ανεβάζοντας στο 7% τις απώλειες του Οκτωβρίου, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η αύξηση των επιτοκίων στεγαστικών δανείων θα πλήξουν το τμήμα δανείων.
Η τρέχουσα περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει αρκετά ικανοποιητικά, με το 79,6% των εταιρειών που έχουν αναφέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής να έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Τα εταιρικά αποτελέσματα δεν καταφέρνουν, ωστόσο, να αντισταθμίσουν τις γεωπολιτικές ανησυχίες, με την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, διατύπωσε σήμερα τη θέση ότι η δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi ήταν προσχεδιασμένη, απορρίπτοντας την κύρια θέση της Σαουδικής Αραβίας ότι ο θάνατος του επήλθε ύστερα από καυγά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης