Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε προ κρίσης επίπεδα η αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων

ΗΠΑ: Σε προ κρίσης επίπεδα η αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων
Σε προ κρίσης επίπεδα η αισιοδοξία των αμερικανικών μικροεπιχειρήσεων
Σε επίπεδα που είχαν παρατηρηθεί πριν από την άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, εκτοξεύθηκε η αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως απορρέει από τον δείκτη που συντάσσει η Capital One.
Συγκεκριμένα, ο «Small Business Growth Index» αυξήθηκε στο 67%, από 60% ένα χρόνο νωρίτερα, αντικατοπτρίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων αποτιμά ως «πολύ καλές» ή «εξαιρετικές» τις οικονομικές συνθήκες στην περιοχή.
«Διαπιστώνουμε ότι η αισιοδοξία των μικρών επιχειρήσεων συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επωφελούνται από μια ισχυρή οικονομία», σχολιάζει ο Jenn Flynn, αναλυτής ο Capital One.
Οι κύριοι παράγοντες για την αισιοδοξία είναι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων (65%), οι εγχώριες οικονομικές συνθήκες (54%) και οι βελτιωμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες (51%).
Η εξαμηνιαία έρευνα 500 ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, διαπίστωσε, επίσης, ότι το ένα τρίτο (έναντι 25% ένα χρόνο νωρίτερα) των ερωτηθέντων σκοπεύει να προσλάβει επιπλέον τους επόμενους έξι μήνες.
«Πάνω από το 70% των νέων θέσεων εργασίας στην οικονομία μας προέρχεται από μικρές επιχειρήσεις», λέει ο κ. Flynn.
Ωστόσο, το 38% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων αναφέρει ότι ο ανταγωνισμός από τους μεγαλύτερους εργοδότες καθιστά δύσκολη την προσέλκυση κορυφαίων ταλέντων.
Το 34% ανέφεραν το χάσμα δεξιοτήτων ως κορυφαίο παράγοντα που επηρεάζει την ικανότητά τους να προσλαμβάνουν.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την έρευνα, το 49% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων αναφέρουν ότι η υγειονομική περίθαλψη αποτελεί το κύριο μέλημά τους -43% ανησυχούν για τις φορολογικές πολιτικές, ενώ το 33% ανησυχεί ότι τα νέα τιμολόγια θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τις επιχειρήσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης