Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόθυμος ο Putin να αγοράσει ιταλικά ομόλογα - Στο στόχαστο όποια ευρωπαϊκή χώρα δεχθεί πυρηνικά των ΗΠΑ

tags :
Πρόθυμος ο Putin να αγοράσει ιταλικά ομόλογα - Στο στόχαστο όποια ευρωπαϊκή χώρα δεχθεί πυρηνικά των ΗΠΑ
Επικίνδυνη η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας
(upd) Η Ρωσία είναι πρόθυμη να αγοράσει ιταλικά ομόλογα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuseppe Conte στη Μόσχα.
Μάλιστα, ο πρόεδτος της Ρωσίας χαρακτήρισε πολύ ισχυρά τα θεμελιώδη της ιταλικής οικονομίας.

Ωστόσο ο Ιταλός πρωθυπουργός έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πήγε στη Μόσχα για να ζητήσει βοήθεια, ενώ και ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Matteo Salvini διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες.
«Δεν ήρθαμε εδώ για να ζητήσουμε από τη Ρωσία να αγοράσει ιταλικά ομόλογα.
Ωστόσο, εάν η Μόσχα το επιθυμεί, θα μπορούσαμε να συνάψουμε μια συμφωνία, δεδομένης της σταθερότητα της ιταλικής οικονομίας», τόνισε ο Giuseppe Conte.

Στο στόχαστρο όποια ευρωπαϊκή χώρα δεχθεί να φιλοξενήσει πυρηνικού πυραύλους των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Putin δήώσε ότι η Ρωσία θα βάλει στο στόχαστρο της οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος δεχθεί να φιλοξενήσει πυρηνικούς πυραύλους των ΗΠΑ, ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνη την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων.
Όπως είπε ο Putin, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Giuseppe Conte, το θέμα των πυρηνικών θα το θέσει στη συνάντηση που θα έχει στις 11 Νοεμβρίου με τον Trump στο Παρίσι.
Σημειώνεται ότι η Μόσχα έκανε λόγο για επικίνδυνο βήμα από την πλευρά των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη συνθήκη του 1987, με την οποία αποσύρθηκαν οι βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού και μέσου βεληνεκούς που είχαν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και εκτοξεύονταν από χερσαίες εγκαταστάσεις ή οχήματα από το έδαφος της Ευρώπης.
Ο Trump κατηγόρησε τη Μόσχα ότι παραβιάζει συστηματικά τη συνθήκη, κάτι που το Κρεμλίνο διέψευσε.
Μάλιστα ο Putin, απαντώντας στο τι θα κάνει εάν πράγματι οι ΗΠΑ φύγουν από τη συμφωνία είπε ότι η Ρωσία θα ανταποδώσει.
«Μπορούμε να ανταποδώσουμε.
Μπορούμε, και θα είναι πολύ γρήγορο και πολύ αποτελεσματικό.
Αν οι ΗΠΑ πράγματι αποσυρθούν από τη συνθήκη INF, το βασικό ερώτημα είναι τι θα κάνουν με αυτούς τους πυραύλους (μέσου βεληνεκούς) που θα εμφανιστούν για άλλη μια φορά.
Εάν τους εγκαταστήσουν στην Ευρώπη, φυσικά η αντίδρασή μας θα είναι να το αντικατοπτρίσουμε  και οι ευρωπαϊκές χώρες που θα συμφωνήσουν να τους φιλοξενήσουν, αν τα πράγματα φθάσουν τόσο μακριά, πρέπει να καταλάβουν ότι θα βάλουν την επικράτειά τους σε κίνδυνο εάν υπάρξει ένα πλήγμα αντιποίνων» είπε ο Putin, ο οποίος πάντως διερωτήθηκε γιατί πρέπει να συμβεί αυτό.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών, καθώς όπως είπε η Νέα Συνθήκη για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων (New START), η ισχύς της οποίας εκπνέει το 2021, είναι αβέβαιο αν θα ανανεωθεί.
«Αν οι δύο συνθήκες καταλήξουν στο καλάθι των αχρήστων, δεν θα απομένει τίποτα πλέον ως προς τον περιορισμό της αύξησης των όπλων.
Η κατάσταση θα γίνει, κατά την άποψή μου, εξαιρετικά επικίνδυνη.
Το μόνο που θα απομένει θα είναι μια κούρσα εξοπλισμών» τόνισε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης