Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδιο Trump για το καραβάνι των μεταναστών – Εξετάζει να τους απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ

tags :
Σχέδιο Trump για το καραβάνι των μεταναστών – Εξετάζει να τους απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ
Στόχος να μην τους επιτραπεί να ζητήσουν άσυλο
Σχέδιο για να απαγορευθεί η είσοδος των ΗΠΑ των μεταναστών που συμμετέχουν στο καραβάνι που ξεκίνησε από την Ονδούρα και πλέον βρίσκεται στο νότιο Μεξικό εξετάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απώτερος στόχος του οποίου είναι να μην τους επιτραπεί να ζητήσουν άσυλο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, ο Λευκός Οίκος φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα, ώστε το «καραβάνι» να μην μπορέσει να τα περάσει και οι πολίτες των διαφόρων χωρών της κεντρικής Αμερικής οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε αυτό να υποβάλουν αιτήσεις για να τους χορηγηθεί άσυλο.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο Trump μελετά «ένα ευρύ φάσμα διοικητικών, νομικών και κοινοβουλευτικών επιλογών» για να εμποδίσει τους μετανάστες αυτούς να εισέλθουν στις ΗΠΑ, αν και υπογραμμίζεται ότι δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μελετά το ενδεχόμενο να αναπτύξει 1.000 επιπλέον στρατιώτες στα νότια σύνορα των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να ανακόψει το μεταναστευτικό κύμα.
«Βγάζω έξω το στρατό για αυτή την Εθνική Έκτακτη Ανάγκη.
Θα τους σταματήσουμε» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης