Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street, «κόντρα» στα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ ΗΠΑ - Πιέσεις στην τεχνολογία

tags :
Ισχυρές απώλειες στη Wall Street, «κόντρα» στα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ ΗΠΑ - Πιέσεις στην τεχνολογία
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα εταιρικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής δεν είναι τόσο «εντυπωσιακά» όσο περίμεναν
Με σημαντικές απώλειες άνοιξαν σήμερα (26/10/2018) οι δείκτες της Wall Street, λόγω ισχυρών πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο, μία ημέρα μετά τα απογοητευτικά τριμηνιαία αποτελέσματα των Amazon και Alphabet, οι μετοχές των οποίων υποχωρούν κατά 9,4% και 5%.
Περί τις 16:30, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 1% στις 24.738 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,8% στις 2.656 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βουλιάζει κατά 2,8% στις 7.113 μονάδες.


Αξιοσημείωτο είναι ότι ο S&P 500 διαπραγματεύεται σε επίπεδα κατά 9% χαμηλότερα σε σχέση με τα υψηλά 52 εβδομάδων, με μια πτώση 10% να σημαίνει μια επίσημη είσοδο του δείκτη σε έδαφος διόρθωσης.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα εταιρικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής δεν είναι τόσο «εντυπωσιακά» όσο περίμεναν.
Η Amazon ανακοίνωσε αργά χθες πως αναμένει ότι τα έσοδά της θα διαμορφωθούν σε 66,5 - 72,5 δισ. δολ. στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, κάτω των εκτιμήσεων των αναλυτών της Wall Street, που κάνουν λόγο για 73,79 δισ. δολ.
Τα αποτελέσματα της Alphabet απογοήτευσαν επίσης, με τον κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου να αναφέρει έσοδα 33,7 δισ. δολ. για το γ’ τρίμηνο, έναντι των προβλέψεων για 34,04 δισ.
Οι Amazon και Alphabet πιέζουν χαμηλότερα το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου, με την Apple να υποχωρεί κατά 1,8%, τη Netflix να σημειώνει βουτιά 3,5% και το Facebook να καταγράφει απώλειες 3%.
Τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα αντισταθμίζουν τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.
Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατέβασε ελαφρώς ταχύτητα στο τρίτο τρίμηνο του 2018, ωστόσο η επιβράδυνση ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη, καθώς η αποδυνάμωση των εξαγωγών, ως αποτέλεσμα των εμπορικών δασμών, αντισταθμίστηκε από τις ισχυρότερες καταναλωτικές δαπάνες σχεδόν των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την πρώτη εκτίμηση για το τρίτο τρίμηνο που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,5%, λαμβάνοντας ώθηση και από τις ισχυρές κρατικές δαπάνες.
Ο ρυθμός ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου ήταν χαμηλότερος σε σχέση με την ανάπτυξη 4,2% που καταγράφηκε στο δεύτερο τρίμηνο.
Ωστόσο, ήταν καλύτερος σε σχέση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 3,3%.
Η σημερινή πτώση έρχεται μετά το χθεσινό ράλι στη Wall, με τις μετοχές να βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν μεγάλες απώλειες για το σύνολο της εβδομάδας.
Οι S&P 500 και Dow καταγράφουν εβδομαδιαίες απώλειες 2,2% και 1,8% αντίστοιχα, διευρύνοντας την πτώση τους από την αρχή του Οκτωβρίου στο 5,6% και 7,2% αντίστοιχα.
Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 9% τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης