Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στη Wall - Ισχυρή εβδομαδιαία πτώση 2,5% για Stoxx 600

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» στη Wall - Ισχυρή εβδομαδιαία πτώση 2,5% για Stoxx 600
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε κατά 0,75% χαμηλότερα στις 352,39 μονάδες, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 2,5%
Με βαριές απώλειες έκλεισαν σήμερα (26/10/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ιταλικές τράπεζες να υποχωρούν σημαντικά και τον τεχνολογικό κλάδο να πρωταγωνιστεί αρνητικά, ακολουθώντας το sell off στη Wall Street, ενώ τα καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ βοήθησαν σε μια προσωρινή μόνο αποκλιμάκωση των πιέσεων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε κατά 0,75% χαμηλότερα στις 352,39 μονάδες, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 2,5% και οδεύοντας προς τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή του από τον Αύγουστο του 2011, όταν είχαν υποβαθμιστεί οι ΗΠΑ.


Πιέσεις δέχτηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη να σημειώνει πτώση 1,1% και τη μετοχή της γερμανικής Deutsche Bank να καταγράφει απώλειες 3,4%.
Οι τραπεζικές μετοχές έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα πιέσεις από μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών ανησυχιών, της αναταραχής στις αναδυόμενες αγορές, της αύξησης του κόστους δανεισμού σε Ιταλία και ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχώρησε κατά 0,94% κι έκλεισε στις 11.200,62 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,92% στις 6.939,56 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με πτώση 1,29% στις 4.967,37 μονάδες.




Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στην Ιταλία, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, με την ανησυχία για τις τράπεζες να είναι διάχυτη.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο διολίσθησε κατά 0,7% στις 18.683,27 μονάδες, με τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών να δέχονται σημαντικές πιέσεις.


Η μετοχή της Intesa Sanpaolo υποχώρησε κατά 0,8%, της Banco Bpm σημείωσε απώλειες 1,9%, της Unicredit έκλεισε στο -1,5%, της Mediobanca στο -2,7% και της UBI Banca κατέγραψε βουτιά 2,4%.
Το μέλλον των ιταλικών τραπεζών και κυρίως εκείνο της Monte Dei Paschi βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης αξιωματούχων της ΕΕ και ιταλικών αρχών που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το «Reuters», οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και οι ιταλικές Αρχές παρακολουθούν στενά την επίδραση που έχει στις ιταλικές τράπεζες η ενίσχυση του spread των ιταλικών ομολόγων.
Μάλιστα, εντός των ημερών η Τράπεζα της Ιταλίας θα δημοσιεύσει τις εκτιμήσεις της για την επίδραση της ενίσχυση των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων στις ιταλικές τράπεζες.

Σε εξέλιξη...
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης