Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Ο Erdogan "εγκαινιάζει" το μεγαλύτερο ημιτελές αεροδρόμιο της Ευρώπης κατασκευασμένο από γερμανικές εταιρείες

FAZ: Ο Erdogan
Αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το διαβατήριο της κυβέρνησης Erdogan για την παγκόσμια ελίτ
Αποκαλείται το «μνημείο της νίκης» και είναι το αγαπημένο πρότζεκτ του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan. πρόκειται για το νέο αεροδρόμιο που κατασκευάζεται στα βόρεια της Κωνσταντινούπολης και αποτελεί ένα ακόμη φαραωνικό έργο που χτίζεται από αποκλειστικά από γερμανικές εταιρείες και το αίμα πολλών εργατών.
Οπως αναφέρει η γερμανική FAZ, πρόκειται για το νέο αεροδρόμιο που πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη (όταν ολοκληρωθεί) και το σύμβολο της κυβέρνησης Erdogan με το οποίο ο τούρκος πρόεδρος θέλει να βάλει την Τουρκία στην παγκόσμια ελίτ.
Κατασκευάζεται σε έκταση 35 χιλιομέτρων βόρεια της Κωνσταντινούπολης προς την Μαύρη Θάλλασα όπου παλιά βρίσκονταν ορυχεία χαλκού και πρόκειται να είναι μεγαλύτερο σε έκταση και χωρητικότητα από το Heathrow του Λονδίνου, του Παρισιού και της Φρανκφούρτης ενώ μετά τις επεκτάσεις που αναμένεται να γίνουν στα επόμενα χρόνια θα είναι το μεγαλύτερο του κόσμου.
Το τεράστιο πρότζεκτ θα στοιχίσει περισσότερα από 7 δισ ευρώ, περισσότερα από κάθε άλλο δημόσιο έργο στην Τουρκία. Στο επίκεντρο θα είναι ένας τεράστιος τερματικός σταθμός όπου θα προσγειώνονται 114 αεροπλάνα την ίδια στιγμή 3 φορές περισσότερα από όσα προσγειώνονται τώρα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
Στο εσωτερικό θα έχει μεγάλες λευκές κολώνες και θόλους που θα παραπέμπουν σε μια ατμόσφαιρα ανατολής.
Το αεροδρόμιο πρόκειται να κατασκευαστεί εξολοκλήρου από γερμανικές εταιρείες όπως οι Siemens, Liebherr cranes, και Thyssen-Krupp ενώ η DHL θα έχει το μεταφορικό κέντρο και η Heinemann τα duty-free.
Δίπλα στο αεροδρόμιο θα χτιστεί ένα μουσουλμανικό τέμενος μεταξύ των δύο αυτοκινητοδρόμων που θα οδηγούν προς στο αεροδρόμιο και θα καταλήγουν σε μια γέφυρα που θα έχει το σχήμα τουλίπας που παραπέμπει στις καλές ημέρες της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Το καμάρι του προέδρου Erdogan έχει όμως και τις μελανές του πλευρές καθώς στα θεμέλια του πεθαίνουν άνθρωποι.
Μέχρι στιγμής περισσότεροι απο 30 εργάτες έχουν σκοτωθεί ήδη κατά της κατασκευή του και περισσότεροι από 400 έχουν τραυματιστεί σε εργατικά ατυχήματα ενώ πρόσφατα απεργία εργατών και διαμαρτυρίες από τα συνδικάτα καταπνίχτηκαν από την αστυνομία.
Αν και το αεροδρόμιο δεν έχει ολοκληρωθεί (το τρένο θα φτάσει μετά το 20200 ο Erdogan ανοίγει αύριο τις πύλες του όπου μόνο 5 αεροπλάνα θα μπορούν να προσγειώνονται την ημέρα.

Erdogans Prestige-Projekt: Istanbuls neuer Flughafen soll der Größte der Welt werden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης