Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων λόγω… Merkel - Στο 0,39% το 10ετές

Γερμανία: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων λόγω… Merkel - Στο 0,39% το 10ετές
Ενώ τα γερμανικά ομόλογα συχνά επωφελούνται από την αβεβαιότητα, οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις πυροδότησαν ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών
Άνοδο σημειώνουν σήμερα (29/10/2018) οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, λόγω της κλιμάκωσης των πολιτικών ανησυχιών για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του CDU στο συνέδριο του Δεκεμβρίου 2018, στον απόηχο της κατρακύλας του κόμματός της στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις σε Βαυαρία και Έσση.
Πάντως, η ίδια φέρεται να εξέφρασε την πρόθεσή της να παραμείνει στη θέση της καγκελαρίου.
Ενώ τα γερμανικά ομόλογα, που θεωρούνται ως ένα από τα ασφαλέστερα καταφύγια, συχνά επωφελούνται από την αβεβαιότητα, οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις πυροδότησαν ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών, ενώ έπληξαν ελαφρώς και το ευρώ.
Περί τις 15:15, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο 4 μονάδων βάσης, στο 0,39%, αρκετά υψηλότερα από το χαμηλό επτά εβδομάδων του 0,34% που είχε «αγγίξει» την περασμένη εβδομάδα.
Μάλιστα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε διάστημα σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων.


Η απόδοση του 2ετούς ενισχύεται κατά 2 μ.β. στο -0,65%, ενώ του 30ετούς σημειώνει άνοδο 4,6 μ.β. στο 1,03%.
Η ίδια ανέλαβε την ευθύνη για τις πρόσφατες εκλογικές αποτυχίες του κόμματος της, αν και, όπως δήλωσε, δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα δικών της λαθών.
«Δεν θα είμαι υποψήφια για την ηγεσία του CDU τον Δεκέμβριο και δεν θα συνεχίσω ως καγκελάριος πέρα από το 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για κανένα άλλο πολιτικό αξίωμα.
Όσον αφορά στον διάδοχο της Merkel, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Bild, ο Friedrich Merz, θα διεκδικήσει τη θέση του επικεφαλής του κόμματος.
Εντούτοις, υψηλές πιθανότητες έχουν και οι Jens Spahn και Annegret Kramp-Karrenbauer.
Σημειώνεται ότι η Merkel είναι πρόεδρος του CDU από το 2000, ενώ ο νέος επικεφαλής του CDU θα είναι και ο υποψήφιος καγκελάριος στις επόμενες εθνικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης