Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street, με τα «βλέμματα» σε εταιρικά και πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη

tags :
Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street, με τα «βλέμματα» σε εταιρικά και πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη
Οι δείκτες της Wall ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα με βαριές απώλειες, στον απόηχο απογοητευτικών αποτελεσμάτων από μεγάλες εταιρείες 
Με ισχυρή άνοδο άνοιξε σήμερα (29/10/2018) η Wall Street, με τους δείκτες να προσπαθούν να ανακάμψουν από τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, που είχαν πυροδοτήσει οι ανησυχίες για τα εταιρικά αποτελέσματα και την παγκόσμια ανάπτυξη.
Περί τις 15:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1% στις 24.937 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,3% στις 2.693 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,4% υψηλότερα, στις 7.266 μονάδες.


Οι τρεις δείκτες ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα με βαριές απώλειες 3%, 3,9% και 3,8% αντίστοιχα, στον απόηχο απογοητευτικών αποτελεσμάτων από μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Amazon, ενώ βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν απώλειες 6,7%, 8,8% και 10,9% αντίστοιχα στο σύνολο του Οκτωβρίου.
Οι τεχνολογικές μετοχές -που φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη μεγάλη πτώση του Οκτωβρίου- καταγράφουν σήμερα μεικτά πρόσημα, με το Facebook να ενισχύεται κατά 1,2%, τη Netflix να καταγράφει οριακά κέρδη 0,2%, την Alphabet να σημειώνει άνοδο 1,2% και την Amazon να υποχωρεί κατά 0,7%.
Οι δείκτες της Wall δέχονται μια ώθηση από τις ευρωαγορές, όπου τα περισσότερα χρηματιστήρια καταγράφουν ισχυρά κέρδη, με τις εξελίξεις σε Ιταλία και Γερμανία να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Παράλληλα, ώθηση στο επενδυτικό κλίμα προσφέρει και η είδηση της συμφωνίας εξαγοράς της Red Hat από την IBM έναντι περίπου 34 δισ. δολ.
Η μετοχή της IBM υποχωρεί, παρ’ όλα αυτά, κατά 1,5%, ενώ της Red Hat σημειώνει άλμα σχεδόν 50%.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν και ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών -που αντιστοιχούν σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της αμερικανικής οικονομίας- αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο του 2018, λόγω μιας αύξησης των δαπανών για υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης και οχήματα.
Ωστόσο, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,2%, ο μικρότερος ρυθμός αύξησης από τον Ιούνιο του 2017, υποδηλώνοντας μια μελλοντική υποχώρηση των δαπανών, ενώ τον Αύγουστο είχε αυξηθεί κατά 0,4%.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και ενέργειας -που αποτελεί τον προτιμώμενο δείκτη τιμών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed)- αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, ενώ σε ετήσια βάση παρέμεινε στο 2%, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης