Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με εταιρικά και εμπόριο στο επίκεντρο - Νέες πιέσεις στις τεχνολογικές εταιρείες

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με εταιρικά και εμπόριο στο επίκεντρο - Νέες πιέσεις στις τεχνολογικές εταιρείες
Ο δείκτης S&P 500 διολίσθησε χθες σε περιοχή διόρθωσης, εν μέσω νέων πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (30/10/2018) η Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 να βρίσκεται από χθες σε περιοχή διόρθωσης, εν μέσω νέων πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο.
Περί τις 15:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,3% στις 24.506 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 2.651 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται οριακά υψηλότερα, στις 7.053 μονάδες.


Οι επενδυτές παρακολουθούν, εν τω μεταξύ, τις νέες εμπορικές εντάσεις, μετά από χθεσινό δημοσίευμα που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την επιβολή δασμών στα εναπομείναντα κινεζικά προϊόντα αξίας 257 δισ. δολ.
Η επίσημη ανακοίνωση για τους συγκεκριμένους δασμούς αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2019.
Η διαρροή της είδησης ήταν αρκετή ώστε να αντιστρέψει πλήρως τις χθεσινές τάσεις στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς να γυρίζουν σε αρνητικό έδαφος και να εγκαταλείπουν την προσπάθεια ανάκαμψης που είχε καταγραφεί νωρίτερα, ενώ ο S&P 500 έκλεισε σε περιοχή διόρθωσης.
Ωστόσο, η αισιοδοξία που εξέφρασε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, για την επίτευξη μιας «σπουδαίας συμφωνίας» με την Κίνα για το εμπόριο, βοηθά ελαφρώς στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.
«Νομίζω ότι θα πετύχουμε μια σπουδαία συμφωνία με την Κίνα και πρέπει να είναι σπουδαία, γιατί έχουν “στραγγίξει” τη χώρα μας», δήλωσε χθες ο Trump στο «FOX News», προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι έχει ετοιμάσει νέους δασμούς αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν δεν καταστεί εφικτή μια συμφωνία.
Σήμερα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα, με τις Amgen, Baidu, eBay και Facebook να αναμένεται να δημοσιεύσουν μετά το σημερινό κλείσιμο της Wall.
Η μετοχή της Coca-Cola Co ενισχύεται κατά 0,7%, καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το τρίτο τρίμηνο του 2018, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για τα αναψυκτικά της χωρίς ζάχαρη και τα ενεργειακά της ποτά.
Η μετοχή της Pfizer υποχωρεί κατά 0,9%, παρά τα καλύτερα των προσδοκιών κέρδη που ανέφερε για το τρίτο τρίμηνο, καθώς η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία περιέκοψε την πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους, λόγω του ισχυρού δολαρίου.
Οριακά χαμηλότερα κινείται η μετοχή της Mastercard, «κόντρα» στην αύξηση κερδών και εσόδων που ανέφερε για το γ’ τρίμηνο του 2018.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης