Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να αρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Υεμένη ζητούν οι ΗΠΑ

tags :
Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να αρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Υεμένη ζητούν οι ΗΠΑ
Θέλουμε τους πάντες γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων είπε ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ, J. Mattis
Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην Υεμένη και να αρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μέσα σε διάστημα 30 ημερών ζητούν οι ΗΠΑ, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ, J. Mattis και ο ΥΠΕΞ M.Pompeo.
«Θέλουμε να δούμε τους πάντες γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στη βάση μιας κατάπαυσης του πυρός», δήλωσε ο Μάτις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.
Αυτό πρέπει να γίνει μέσα σε 30 ημέρες (...) και νομίζω ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν την πρόθεση να προχωρήσουν σε αυτό» υποστήριξε ο Mattis.
Όπως είπε, στο πλαίσιο αυτής της κατάπαυσης του πυρός, οι Χούθι θα πρέπει να υποχωρήσουν από την περιοχή των συνόρων με τη Σαουδική Αραβία και μετά να υπάρξει «διακοπή των βομβαρδισμών» από την αεροπορία της συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.
Κατά τον Mattis, η διακοπή των εχθροπραξιών θα ανοίξει το δρόμο για την  έναρξη συνομιλιών μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών υπό τον ΟΗΕ στη Σουηδία.
Το ίδιο αίτημα απηύθυνε και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, M. Pompeo, ο οποίος σε ανακοίνωση του υποστήριξε πως «τώρα είναι η ώρα να δοθεί τέλος στις εχθροπραξίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης