Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Αμετάβλητο στο 8,1% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας τον Σεπτέμβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Ευρωζώνη: Αμετάβλητο στο 8,1% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας τον Σεπτέμβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη παρεμένει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2008
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών παραμένει η ανεργία στην Ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (31/10) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στην ενιαία νομισματική ένωση παρέμενει αμετάβλητο σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, στο 8,1% ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε πτώση κατά 0,8%.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2008.
Παράλληλα, σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 6,7% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σημειώθηκε πτώση σε σύγκριση με το 7,5% που είχε καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με τη Eurostat, ο συνολικός αριθμός ανέργων στην ΕΕ διαμορφώθηκε στα 16,57 εκατ. άτομα, εκ των οποίων τα 13,15 εκατ. άτομα βρίσκονται εντός Ευρωζώνης.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 35 χιλ. άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 2 χιλ. άτομα στην Ευρωζώνη.
Μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν σε Τσεχία (2,3%), Γερμανία και Πολωνία (αμφότερες στο 3,4%) ενώ αντίθετα τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηακν σε Ισπανία (14,9%) και Ελλάδα (19% για τον Ιούλιο του 2018).
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η ανεργία υποχώρησε σε 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παρέμεινε σταθερή στην Εσθονία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης