Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική άνοδος στη Wall Street λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων - Σε τροχιά για βαριές μηνιαίες απώλειες οι δείκτες

tags :
Σημαντική άνοδος στη Wall Street λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων - Σε τροχιά για βαριές μηνιαίες απώλειες οι δείκτες
Τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα των General Motors και Facebook βοηθούν το επενδυτικό κλίμα
Με σημαντική άνοδο άνοιξε σήμερα (31/10/2018) η Wall Street, καθώς τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα των General Motors και Facebook βοηθούν το επενδυτικό κλίμα, αν και οι τρεις κύριοι δείκτες βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν βαριές απώλειες για το σύνολο του Οκτωβρίου.
Περί τις 15:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,8% στις 25.065 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,9% στις 2.707 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,6% υψηλότερα, στις 7.275 μονάδες.


Η μετοχή της General Motors σημειώνει άλμα άνω του 8%, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε αποτελέσματα πολύ ισχυρότερα των προβλέψεων για το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ ανακοίνωσε ότι οι εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης θα διαμορφωθούν στο ανώτατο σημείο των προσδοκιών λόγω της υψηλής ζήτησης στη Βόρεια Αμερική.
Ειδικότερα, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,53 δισ. δολ., έναντι ζημιών 2,98 δισ. δολ., του αντίστοιχου τριμήνου του 2017.
Η μετοχή του Facebook σημειώνει ισχυρά κέρδη 6%, στον απόηχο των αυξημένων κερδών που ανακοίνωσε αργά χθες για το τρίτο τρίμηνο, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 5,14 δισ. δολ., από 4,71 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ σημαντική βελτίωση κατέγραψαν και τα έσοδα του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.
Ώθηση στο επενδυτικό κλίμα προσφέρουν και ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν πως οι αμερικανικές εταιρείες συνέχισαν να προσλαμβάνουν με ταχείς ρυθμούς τον Οκτώβριο του 2018, με τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ να καταγράφουν μάλιστα αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης.
Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 227.000 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο του 2018, έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων για μια αύξηση κατά 189.000.
Σύμφωνα με την έκθεση της ADP, η αύξηση των θέσεων εργασίας προήλθε κυρίως από τον κλάδο υπηρεσιών, όπου καταγράφηκαν 189.000 νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν μια επιτάχυνση στην αύξηση του κόστους απασχόλησης στις ΗΠΑ για το τρίτο τρίμηνο του 2018, καθώς οι μισθοί σημείωσαν σημαντική άνοδο τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ενώ η αγορά εργασίας παραμένει «σφιχτή».
Ειδικότερα, ο δείκτης για το κόστος απασχόλησης αυξήθηκε κατά 0,8% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, έναντι της αύξησης 0,6% του β’ τριμήνου και έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για μια αύξηση κατά 0,7%.
Σε ετήσια βάση, το κόστος απασχόλησης αυξήθηκε κατά 2,8%.
Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, οι μισθοί και τα ημερομίσθια αυξήθηκαν κατά 0,9%, μετά από αύξηση 0,5% στο προηγούμενο τρίμηνο, ενώ στους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο σημείωσαν αύξηση 2,9% -η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο του 2008- έναντι αύξησης 2,8% των δώδεκα μηνών έως τον Ιούνιο.
Ωστόσο, οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall παραμένουν σε τροχιά να καταγράψουν βαριές απώλειες για το σύνολο του Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 6% και βρίσκεται σε τροχιά να σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία του πτώση από τον Αύγουστο του 2015, όταν είχε υποχωρήσει κατά 6,6%.
Ο S&P 500 σημειώνει πτώση 7,9% και αναμένεται να καταγράψει τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Μάιο του 2010, όταν είχε καταγραφεί πτώση 8,2%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει βουτιά 11%, στη χειρότερή του επίδοση από τον Οκτώβριο του 2007, όταν είχε «βουλιάξει» κατά 17,7%.
Οι αμερικανικές μετοχές βρέθηκαν υπό ισχυρές πιέσεις αυτόν τον μήνα, με τις τεχνολογικές μετοχές να δέχονται ισχυρό πλήγμα, λόγω των νέων ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και την επιβράδυνση στην αύξηση της κερδοφορίας των εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης