Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσπάθεια ανόδου για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στη Wall Street, με εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

tags :
Προσπάθεια ανόδου για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στη Wall Street, με εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
Οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall καταγράφουν κέρδη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, προσπαθώντας να ανακάμψουν από τις βαριές απώλειες του Οκτωβρίου
Με ήπια άνοδο άνοιξαν σήμερα (1/11/2018) οι δείκτες της Wall Street, καταγράφοντας κέρδη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης από τις βαριές απώλειες του Οκτωβρίου.
Περί τις 15:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,6% στις 25.270 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 2.725 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,6% υψηλότερα, στις 7.349 μονάδες.


Σημαντική ώθηση στους δείκτες προσφέρει η μετοχή της DowDuPont, η οποία σημειώνει άλμα άνω του 6%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών για το γ’ τρίμηνο του 2018, ενώ άνοδο άνω του 3% καταγράφει η Cigna, στον απόηχο επίσης καλύτερων των προβλέψεων αποτελεσμάτων.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Apple υποχωρεί κατά 0,6%, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της μετά το σημερινό κλείσιμο της αγοράς.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, μείωση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός των συνεχιζόμενων αξιώσεων υποχώρησε σε χαμηλά άνω των 45 ετών, σε μια περαιτέρω ένδειξη σύσφιξης της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 2.000 την εβδομάδα έως την 27η Οκτωβρίου 2018, στις 214.000, ενώ τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας 1.000 αιτήσεις περισσότερες από ό,τι είχαν αναφερθεί αρχικά.
Από την άλλη, επιβράδυνση κατέγραψε στο τρίτο τρίμηνο του 2018 η αύξηση της παραγωγικότητας των Αμερικανών εργαζομένων, ενώ τα εργατικά κόστη ανέκαμψαν μετά τη μεγαλύτερη πτώση σχεδόν των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Ειδικότερα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 2,2% στο γ’ τρίμηνο, ενώ τα στοιχεία για το β’ τρίμηνο αναθεωρήθηκαν ελαφρώς ανοδικά, δείχνοντας μια αύξηση 3% -ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης από το πρώτο τρίμηνο του 2015- αντί του +2,9% που είχε αναφερθεί αρχικά.
Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2017, η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 1,3%.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, το μοναδιαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 1,2% στο γ’ τρίμηνο, έναντι πτώσης 1% του προηγούμενου τριμήνου, που ήταν η μεγαλύτερη από το γ’ τρίμηνο του 2014.
Σε ετήσια βάση, το κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 1,5% στο γ’ τρίμηνο.
Οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall προέρχονται από ένα διήμερο ράλι που «είδε» τον Dow Jones να ενισχύεται περισσότερο από 650 μονάδες.
Ωστόσο, παρά το πρόσφατο ράλι, οι δείκτες κατέγραψαν έναν πολύ… «βίαιο» Οκτώβριο, με τον Dow να σημειώνει πτώση 5,1% -η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2016.
Ο S&P 500 κατέγραψε μηνιαίες απώλειες 6,9%, χάνοντας 1,91 τρισ. δολ., εμφανίζοντας τον χειρότερο μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2011.
Ο Nasdaq σημείωσε βουτιά 9,2% στο σύνολο του Οκτωβρίου -οι ισχυρότερες μηνιαίες απώλειες για τον τεχνολογικό δείκτη από τον Νοέμβριο του 2008, όταν είχε υποχωρήσει κατά 10,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης