Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απροσδόκητη άνοδο σημείωσε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Οκτώβριο 2018 - Στις 53,2 μονάδες ο δείκτης PMI

Βρετανία: Απροσδόκητη άνοδο σημείωσε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Οκτώβριο 2018 - Στις 53,2 μονάδες ο δείκτης PMI
Οι αναλυτές ανέμεναν οριακή πτώση του δείκτη PMI για τον Οκτώβριο του 2018, στις 52 μονάδες
Σημαντική άνοδο σημείωσε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (2/11) στοιχεία της Markit, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση και η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων σημείωσαν πτώση.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 53,2 μονάδες, έναντι 52,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν οριακή πτώση του δείκτη στις 52 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η επέκταση στη δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου ήταν η δεύτερη ισχυρότερη των τελευταίων 16 μηνών, παραμένοντας ωστόσο χαμηλότερα σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 54,3 μονάδων.
Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στον τομέα πολιτικών μηχανικών, μετά την πτώση του προηγούμενου μήνα, αντισταθμίζοντας την επιβράδυνση που καταγράφηκε στους τομείς κατασκευής κατοικιών και εμπορικών κτηρίων.
Παράλληλα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου συνέχισε να αυξάνεται σταθερά, διατηρώντας τη σχετική τάση από τον Απρίλιο, ενώ άνοσος σημειώθηκε και στις νέες συμβάσεις.
Ωστόσο, ο υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία των επόμενων 12 μηνών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην αβεβαιότητα γύρω από το Brexit.
«Παρά το γεγονός ότι η συνολική κατασκευαστική δραστηριότητα του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε με εντονότερο ρυθμό τον Οκτώβριο, τα υποδείμενα δεδομένα της έρευνας δείχνουν μία λιγότερο ρόδινη εικόνα για το κλάδο προς το τέλος οτυ έτους», σχολίασε ο οικονομικός διευθυντής της Markit, Trevor Balchin, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι κατασκευαστικές εταιρείες συνέδεσαν ξανά την αβεβαιότητα με τις διαπραγματεύσεις για τον Brexit, γεγονός που επηρέασε τις καθυστερήσεις στις τελικές αποφάσεις των πελατών».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης