Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump κερδίζει το στοίχημα στην αγορά εργασίας - Στα ύψη οι μισθοί των Αμερικανών

Ο Trump κερδίζει το στοίχημα στην αγορά εργασίας - Στα ύψη οι μισθοί των Αμερικανών
Τα οικονομικά αυτά στοιχεία φαίνεται ότι βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα του Trump ενόψει των κρίσμων ενδιάμεσων εκλογών  
Τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 10 ετών βλέπουν στους μισθούς οι αμερικανοί καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η άνοδος των μισθών θα είναι η μεγαλύτερη από το 2009 ενώ μόνο τον Οκτώβριο προστέθηκαν 250.000 νέες θέσεις εργασίας.
Αυτό αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην εκστρατεία του Donald Trump ενόψει τις Ενδιάμεσες κρίσιμες εκλογές για τον έλεγχο του Κογκρέσου.
Σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού υπουργείου Εργασίας που παρουσιάζουν οι Financial Times, οι μηνιαίες μισθολογικές αυξήσεις κυμάνθηκαν κατά 250.000 τον Οκτώβριο, με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων να κάνουν λόγο για κέρδος 190.000.
Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και 3,1% σε ετήσια βάση - ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης που καταγράφηκε από τον Απρίλιο του 2009.
Μετά τις αναθεωρήσεις, τα κέρδη των εργαζομένων κατά μέσο όρο ανήλθαν σε 218.000 κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, αφήνοντας σταθερό το ποσοστό ανεργίας σε χαμηλά επίπεδα της τάξεως των 3,7% τον Οκτώβριο.
Αν και οι τελευταίες εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου έχουν επισκιαστεί από τις προεκλογικές ανακοινώσεις του προέδρου Trump που αφορούν τη μετανάστευση, τα τελευταία οικονομικά στοιχεία φαίνεται ότι βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα του.
Ο Trump και οι Ρεπουμπλικανοί υποστηρίζουν ότι οι περικοπές φόρων που ο ίδιος θέσπισε από τις πρώτες ημέρες της θητείας του στις αρχές του 2017 ενίσχυσαν τις επενδύσεις και τους μισθούς, ενώ η εμπορική σύγκρουση με την Κίνα δεν είχε σημαντικές αρνητικές συνέπειες. Η οικονομία αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,5% κατά το τρίτο τρίμηνο.
Ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twiiter με το γνωστό χαρακτηριστικό του τρόπο .
«Ουάου! Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 250.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο - παρά τους τυφώνες που χτύπησαν τη χώρα. Αυτοί είναι απίστευτοι αριθμοί. Συνέχισε το. Ψηφίστε τους Ρεπουμπλικάνους!»
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι Δημοκρατικοί έχουν μεγάλες πιθανότητες να αποκτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται να διατηρήσουν τη θέση τους στη Γερουσία.
«Οι αριθμοί των τελευταίων θέσεων εργασίας μπορεί να φανούν καλές, αλλά μην ξεχνάτε ότι συνυπάρχουν με ένα τεράστιο φοροαπαλλαγή με το αερόστατο GOP, κυρίως για εταιρίες για τις οποίες θα πληρώσουμε ένα τίμημα κάτω από το δρόμο», δήλωσε ως απάντηση ο Chuck Schumer, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης