Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από τις 1.400 μονάδες ο S&P 500 για 1η φορά από τον Ιούνιο του 2008 - 7η μέρα κερδών για τον Dow

tags :
Πάνω από τις 1.400 μονάδες ο S&P 500 για 1η φορά από τον Ιούνιο του 2008 - 7η μέρα κερδών για τον Dow
Με θετικά πρόσημα τερμάτισαν την Πέμπτη οι αμερικανικοί δείκτες, με τον Dow Jones να παραμένει σταθερά πάνω από τις 13.000 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη για 7η διαδοχική συνεδρίαση και τον S&P 500 να σπάει το φράγμα των 1.400 μονάδων για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2008.
Οι επενδυτές καλωσόρισαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς οι αιτήσεις για τη λήψη επιδόματος ανεργίας κατέγραψαν χαμηλό 4ετών, αλλά και την έγκριση του δανείου ύψους 28 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από το ΔΝΤ.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 13.252 μονάδες.
Ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall κατέγραψε κέρδη 0,60% για να τερματίσει στις 1.402 μονάδες.
Ο  τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε στο +0,51% και στις 3.056 μονάδες.
Στα 3,14 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας άνοδο 3,97%. Στα 3,01 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,16 δολάρια το υψηλό.
Σε μια ανακοίνωση - σοκ για τις ΗΠΑ προέβη ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, o μοναδικός οίκος που έχει στερήσει την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ από την αμερικανική οικονομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, στελέχη της S&P φέρεται να δήλωσαν πως παρά την όποια βελτίωση παρουσιάσει η δημοσιονομική κατάσταση των ΗΠΑ, η χώρα είναι αδύνατο να ανακτήσει την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ.
Κατά τον οίκο, οι προοπτικές για την αμερικανική οικονομία παραμένουν αρνητικές, ενώ κρίνεται αναγκαία η μεγαλύτερη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.
Με απώλειες τερμάτισε τελικά το πετρέλαιο, μετά από μια εξαιρετικά νευρική συνεδρίαση, εν μέσω φημών αλλά και διαψεύσεων πως Βρετανία και ΗΠΑ είναι έτοιμες να συμφωνήσουν στην απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου, με στόχο τη συγκράτηση των τιμών των καυσίμων.
Eιδικότερα τα συμβόλαια του πετρελαίου παράδοσης Απριλίου έκλεισαν με πτώση 0,3% στα 105,11 δολάρια το βαρέλι.
Ενδοσυνεδριακά το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 106 δολάρια το βαρέλι ενώ υποχώρησε ακόμη και κάτω από τα επίπεδα των 104 δολαρίων το βαρέλι.
Σημαντικά κέρδη κατέγραψε, στον αντίποδα, ο χρυσός, επωφελούμενος της ήπιας κινητικότητας του αμερικανικού δολαρίου.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου παράδοσης Απριλίου, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έκλεισαν με κέρδη 1% ή ενισχυμένα κατά 16,50 δολάρια, στα 1.659,50 δολάρια ανά ουγγιά.
Κατά 14 χιλ στις 351 χιλ μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που κατέθεσαν αίτηση για τη λήψη επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αιτήσεων για τη λήψη επιδόματος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 4 ετών.
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για διαμόρφωση των αιτήσεων στις 355 χιλ.
Την ίδια ώρα και τα στοιχεία για τις αιτήσεις λήψης επιδόματος ανεργίας της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 365 χιλ, έναντι αρχικώ εκτιμήσεων για διαμόρφωσή τους στις 362 χιλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης