Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο δημοψήφισμα για το Brexit ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος της Βρετανίας

Νέο δημοψήφισμα για το Brexit ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος της Βρετανίας
H «τελική επιλογή» θα πρέπει να επιστρέψει στο εκλογικό σώμα αναφέρεται σε επιστολή Βρετανών επιχειρηματιών
Τουλάχιστον 50 από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του βρετανικού επιχειρηματικού κόσμου, συνυπογράφουν επιστολή που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα «The Sunday Times» και με την οποία ζητούν ένα νέο δημοψήφισμα για τους τελικούς όρους της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, όπως μετέδωσε το δίκτυο Sky News.
Στην επιστολή δεν γίνεται ευθεία αναφορά σε ένα νέο δημοψήφισμα αλλά επισημαίνεται, πως η «τελική επιλογή» θα πρέπει να επιστρέψει στο εκλογικό σώμα.
Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Waterstones James Daunt και το πρώην πρόεδρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Sainsbury, Justin King.
Με την επιστολή τους προειδοποιούν ότι οι προτάσεις για το Brexit, που συζητούνται από τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έχουν επιπτώσεις για τη Βρετανία μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ το 2019.
Και οι δύο πλευρές έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους  τελευταίους μήνες, καθώς το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες ελπίζουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το Brexit μέχρι το τέλος του 2018.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης