Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών για τον Οκτώβριο του 2018 - Στις 52,2 μονάδες ο δείκτης PMI

Βρετανία: Υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών για τον Οκτώβριο του 2018 - Στις 52,2 μονάδες ο δείκτης PMI
Η συνολική δραστηριότητα στον βρετανικό κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα παό τον Μάρτιο του 2018
Πτώση σημείωσε η συνολική δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία των IHS Markit και Chartered Institute of Purchasing and Supply τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα (5/11).
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI του βρετανικού κλάδου υπηρεσιών υποχώρησε στις 52,2 μονάδες, έναντι 53,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2018.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο κόστος επιβάδυνσης ήταν το ταχύτερο από τον Ιούνιο, ως αποτέλεσμα των υψηλότερων λογαριασμών καυσίμων και των πληρωμών μισθών.
Παράλληλα, η αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα και η υποτονικότητα στις νέες εργασίες συνέβαλαν στην επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Όπως ανέφεραν οι επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν στην έρευνα, πέραν των ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit συνέβαλε επίσης σε μία ασθενέσθερη ζήτηση υπηρεσιών.
«Πολλοί από τους ερωτηθέντες αποδίδουν αυτή την κακή απόδοση και την μεγαλύτερη αποδυνάμωση των νέων παραγγελιών από τον Ιούλιο του 2016, στη συνεχιζόμενη ασάφεια γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit», σχολιάζει ο διευθυντής της CIPS Group, Duncan Brock, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπήρξαν επίσης ανησυχίες σχετικά με την αδυναμία του Ηνωμένου Βασιλείου και των παγκόσμιων οικονομιών που επηρέασαν την εμπιστοσύνη των πελατών και τις καταναλωτικές δαπάνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης