Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Βρετανοί θέλουν τώρα να παραμείνουν στην ΕΕ – Υπέρ της παραμονής το 54%

Οι Βρετανοί θέλουν τώρα να παραμείνουν στην ΕΕ – Υπέρ της παραμονής το 54%
Κοντά στο να κλείσει η συμφωνία ΕΕ – Μ. Βρετανίας για το Brexit
Την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν την ΕΕ και τη Μ. Βρετανία να καταλήγουν σε συμφωνία για το Brexit και να ξεπερνούν και το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο που είναι το θέμα των συνόρων της Ιρλανδίας, οι Βρετανοί εμφανίζονται όχι μόνο να έχουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με την αποχώρηση τους από την ΕΕ αλλά και να θέλουν να παραμείνουν σε αυτήν.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Survation, για λογαριασμό του Channel 4,το 54% των Βρετανών τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 46% υπέρ της εξόδου κάτι που σημαίνει πως αν γινόταν ένα δεύτερο δημοψήφισμα ενδεχομένως να υπήρχε και διαφορετική απόφαση για το μέλλον των σχέσεων ΕΕ – Μ. Βρετανίας.
Πάντως η βρετανική κυβέρνηση έχει αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος.
Χαρακτηριστικό είναι πάντως το εύρημα της δημοσκόπησης σύμφωνα με το οποίο, ακόμα και αν η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Theresa May καταλήξει σε συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους για τα ιρλανδικά σύνορα και τους τελωνειακούς ελέγχους και ξεπεράσει τις συγκρούσεις στο εσωτερικό του κόμματος της και φτάσει σε συμφωνία, τότε το 33% των Βρετανών θα την απέρριπτε, ενώ μόλις το 26% θα την αποδεχόταν.
Στην ερώτηση τι πρέπει να γίνει αν δεν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ, το 36% θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε., ενώ το 35% ότι πρέπει να μείνει στην ΕΕ.
Το 19% δηλώνει πως η διαδικασία πρέπει να καθυστερήσει ώστε να κλειστεί συμφωνία.
Εάν υπάρξει συμφωνία, το 43% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν αν την δέχονται ή εάν θέλουν η χώρα να μείνει στην ΕΕ, ενώ το 37% απορρίπτει αυτή την επιλογή.
Σημειώνεται πως την ίδια στιγμή, δημοσίευμα των Times αναφέρει πως η ΕΕ θα προτείνει έναν συμβιβασμό για τα τελωνειακά ζητήματα και τα σύνορα με την Ιρλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης