Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Trump υπέγραψε τη μεταναστευτική εντολή για το άσυλο

tags :
ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Trump υπέγραψε τη μεταναστευτική εντολή για το άσυλο
Ο Trupm υπέγραψε διακήρυξη που θα απαγορεύει στους μετανάστες που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ να αιτηθούν άσυλο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trupm δήλωσε σήμερα (9/11) ότι υπέγραψε μια διακήρυξη για τη μετανάστευση, μια εντολή που θα απαγορεύει ουσιαστικά στους μετανάστες που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ να αιτηθούν άσυλο.
Η κυβέρνηση Trump ανακοίνωσε χθες νέους κανόνες για τον δραστικό περιορισμό των αιτήσεων για άσυλο που καταθέτουν μετανάστες απαγορεύοντας στους ανθρώπους που διασχίζουν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ να ζητήσουν άσυλο.
Οι μετανάστες θα πρέπει να έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείας από τα νόμιμα σημεία εισόδου, δήλωσε ο Trump στους δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει για το Παρίσι.
Το μέτρο, που επικαλείται την ίδια εξουσία που είχε χρησιμοποιήσει ο Τραμπ προκειμένου να δικαιολογήσει την ταξιδιωτική απαγόρευση που είχε επιβάλει στους πολίτες πολλών μουσουλμανικών κρατών, αναμένεται πολύ σύντομα να προσβληθεί στα δικαστήρια.
Ομοσπονδιακό εφετείο της Καλιφόρνιας αποφάνθηκε χθες ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα που ξεκίνησε επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και το οποίο προστατεύει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στις ΗΠΑ με τους γονείς τους όταν ήταν παιδιά, τους λεγόμενους «Ονειροπόλους» (Dreamers).
Ο Trump είπε πως η απόφαση για το πρόγραμμα είναι καλό νέο επειδή τώρα η κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν πριν από λίγο ότι ο πρόεδρος D. Trump υπέγραψε τη διακήρυξη που απαγορεύει την είσοδο μεταναστών από τα νότια σύνορα των ΗΠΑ μεταξύ των σημείων εισόδου για 90 ημέρες.
Η διακήρυξη, μαζί με το μέτρο που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση Trump, θα απαγορεύει στους μετανάστες που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό να λάβουν άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η διακήρυξη του Trump δεν θα ισχύσει για τους ασυνόδευτους ανήλικους από το εξωτερικό, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης