Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bolton (ΗΠΑ): Το εμπόριο θα αποτελέσει κύριο θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση Trump-Xi στην Αργεντινή

tags :
Bolton (ΗΠΑ): Το εμπόριο θα αποτελέσει κύριο θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση Trump-Xi στην Αργεντινή
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, John Bolton, οι ηγέτες των δύο χωρών θα επικεντρωθούν στις εμπορικές σχέσεις Ουάσιγκτον και Πεκίνου
Στο γεγονός ότι το εμπόριο θα αποτελέσει βασικό θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση των προέδρων ΗΠΑ και Κίνας, αναφέρθηκε ο αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, John Bolton, κατά τη συνάντηση που θα έχουν αργότερα εντός του μήνα.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αμερικανικός αξιωματούχος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, θα επικεντρωθούν στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου λεπτομερών, όταν θα συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αργεντινή.
Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται στον απόηχο των αναφορών της Wall Street Journal ότι ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, είχε συνομιλίες την περασμένη εβδομάδα με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He, σχετικά με την πιθανή αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων των δύο χωρών.
Σύμφωνα με την WSJ, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές δεν προχώρησαν σε κάποια συμφωνία, η συνομιλία που είχαν καταδεικνύει την πρόθεσή τους να υπάρξει λύση στο ζήτημα της εμπορικής διαμάχης.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Donald Trump είχε αναφερθεί αρκετές φορές στο ζήτημα των εμπορικών διαφωνιών με την Κίνα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης