Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 2,4% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Οκτώβριο του 2018

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 2,4% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Οκτώβριο του 2018
Οι αναλυτές ανέμεναν επιτάχυνση του ετήσιου πληθωρισμού της Βρετανίας στο 2,5%
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Μεγάλη Βρετανία για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/11) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε στο 2,4% σε ετήσια βάση, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν επιτάχυνση στο 2,5%.
Παράλληλα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές της ενέργειας, των τροφίμων, των ποτών και του καπνού, παρέμεινε επίσης αμετάβλητος στο 1,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 2%.
Σύμφωνα με την ONS, η άνοδος που σημειώθηκε στις τιμές βενζίνης, ντίζελ και φυσικού αερίου αντισταθμίστηκε από την πτώση που καταγράφηκε στις τιμές τροφίμων, ποτών και ειδών ένδυσης.
«Άλλες μικρότερες ανοδικές συνεισφορές προήλθαν από διάφορα είδη αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και από τους τομείς της επικοινωνίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση της ONS.
«Οι τιμές που καταβάλλουν οι καταναλωτές συνέχισαν να αυξάνονται με σταθερό ρυθμό, καθώς η πτώση των τροφίμων και των ενδυμάτων αντισταθμίστηκε από την αύξηση των λογαριασμών κοινής ψφέλειας και της βενζίνης, με τις τιμές οτυ αργού πετρελαίου να συνεχίζουν την άνοδο», σχολιάζει ο αναλυτής της ONS, Michael Hardie.
Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2017, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε σε υψηλά πέντε ετών, και συγκεκριμένα στο 3,1%, όταν η πληθωριστική επίδραση από την πτώση της στερλίνας έφτασε στο αποκορύφωμά της μετά το δημοψήφισμα του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης